• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه تأثیر تغییرات ماده خشک مخلوط شیربازساخته ومعمولی بر روی برخی خواص فیزیکی وشیمیایی شیروآب پنیر حاصله

    (ندگان)پدیدآور
    محمدرضااحسانیآذرنیا, ثریا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    563.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق برخی اختصاصات شیرهای ناشی از اختلاط شیر معمولی وشیرخشک وآب پنیرهای حاصل از انعقاد آنزیمی آنها مورد بررسی قرار گرفت.بمنظور انجام این بررسی تلفیقی از درصدهای مختلف اختلاط شیرخشک بدون چربی ازنوع حرارت متوسط وشیرتازه گاومورد استفاده قرار گرفت.نسبت شیرگاو به شیرخشک بدون چربی در نمونه های مورد نظر به ترتیب0/100 ،10/90 ، 20/80 ، 30/70 ، 40/60 ،50/50 و60/40 درصد بود.عمل بازسازی شیرخشک بدون چربی بدو صورت انجام شد:یا آب به میزان محاسبه شده به مخلوط شیرخشک وشیرتازه گاوافزوده شد ویا مستقیماً شیرخشک با شیرمعمولی مخلوط گردید.نتایج بدست آمده از اندازه گیری ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی شیرهای مخلوط بدست آمده از اختلاط شیرکامل گاو،کره،شیرخشک بدون چربی نشان داد که اختلاف معنی داری بین این ویژگیها ومیزان عوامل فوق الذکر در شیرمعمولی وجود دارد (01/0>P).همچنین اندازه گیری فاکتورهای مزبور در شیرهای مخلوط بدست آمده که در فرمول تهیه آنها از آب نیز استفاده شده بود،نشان داد که بین این نوع شیرها با شیر معمولی گاو اختلاف معنی داری وجود ندارد(05/0>P).بررسی اثر تغییرات ماده خشک مخلوط انواع شیرهای مورد استفاده بر روی ترکیبات آب پنیرهای حاصله نیز نشان داد که در صورت عدم استفاده از آب دربازسازی،اختلاف معنی داری بین اسیدیته،وزن حجمی،ماده خشک و وزن آب پنیرهای بدست آمده در مقایسه با آب پنیر شاهد وجود دارد (01/0>P).درخصوص ویژگیهای آب پنیرهای نمونه هایی که در بازسازی اولیه آنها از آب استفاده شده بود مشاهده شدکه بین این ویژگیها با اختصاصات آب پنیر حاصل از پنیر نمونه شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد (5%P).همچنین اندازه گیری فاکتورهای مزبور در شیرهای مخلوط بدست آمده که در فرمول تهیه آنها از آب نیز استفاده شده بود،نشان داد که بین این نوع شیرها با شیر معمولی گاو اختلاف معنی داری وجود ندارد(05/0>P).بررسی اثر تغییرات ماده خشک مخلوط انواع شیرهای مورد استفاده بر روی ترکیبات آب پنیرهای حاصله نیز نشان داد که در صورت عدم استفاده از آب دربازسازی،اختلاف معنی داری بین اسیدیته،وزن حجمی،ماده خشک و وزن آب پنیرهای بدست آمده در مقایسه با آب پنیر شاهد وجود دارد (01/0>P).درخصوص ویژگیهای آب پنیرهای نمونه هایی که در بازسازی اولیه آنها از آب استفاده شده بود مشاهده شدکه بین این ویژگیها با اختصاصات آب پنیر حاصل از پنیر نمونه شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد (5%P).بررسی اثر تغییرات ماده خشک مخلوط انواع شیرهای مورد استفاده بر روی ترکیبات آب پنیرهای حاصله نیز نشان داد که در صورت عدم استفاده از آب دربازسازی،اختلاف معنی داری بین اسیدیته،وزن حجمی،ماده خشک و وزن آب پنیرهای بدست آمده در مقایسه با آب پنیر شاهد وجود دارد (01/0>P).درخصوص ویژگیهای آب پنیرهای نمونه هایی که در بازسازی اولیه آنها از آب استفاده شده بود مشاهده شدکه بین این ویژگیها با اختصاصات آب پنیر حاصل از پنیر نمونه شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد (5%P).درخصوص ویژگیهای آب پنیرهای نمونه هایی که در بازسازی اولیه آنها از آب استفاده شده بود مشاهده شدکه بین این ویژگیها با اختصاصات آب پنیر حاصل از پنیر نمونه شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد (5%
    کلید واژگان
    آب پنیر
    شیرخشک بدون چربی
    شیررکمباین
    شیررکونستیتوته

    شماره نشریه
    0
    تاریخ نشر
    1999-06-22
    1378-04-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_14058.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256064

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب