• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 31, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 31, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    آثار ذرت سیلویی عمل آوری شده و کاه ملاس دار عمل آوری شده در پروار گوساله های نر هلشتاین

    (ندگان)پدیدآور
    جامعی, پرویزقشلاق, فرزادمیرزایی آقچهنیکخواه, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    992.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اثر ذرت سیلوشده و کاه عمل آوری شده با اوره بر روی مصرف خوراک،قابلیت هضم،توان تولید و خصوصیات لاشه گوساله های هلشتاین مورد مطالعه قرار گرفت. 24 رأس گوساله نر با سن حدود 6 ماه و متوسط وزن زنده 64±5/203 کیلوگرم در قالب یک طرح بلوکهای کامل تصادفی با 6 جیره و 4 تکرار به مدت 120 روز با جیره های کاملاً مخلوط شده زیر تغذیه شدند.الف:جیره1 (50%کنسانتره +35%یونجه+15%ذرت سیلوشده عمل آوری نشده)،ب:جیره2(50%کنسانتره+50%یونجه خشک)،ج:جیره3(50%کنسانتره+50%ذرت سیلوشده عمل آوری نشده)،د:جیره4(50%کنسانتره+50%ذرت سیلوشده عمل آوری شده با اوره)،ه:جیره5(50%کنسانتره+50%کاه جوعمل آوری شده بااوره)،و:جیره6(85%کنسانتره و15%یونجه خشک)بودند.در تمام جیره ها از یک نوع کنسانتره استفاده شد.در عمل آوری ذرت سیلویی از سطح 5/0 درصد اوره براساس وزن تر و در عمل آوری کاه از محلول 5درصداوره استفاده شد. در طول مدت آزمایش هر 15 روز یکبار افزایش وزن و بازده غذایی اندازه گیری گردید.قابلیت هضم جیره ها با استفاده از اکسید کرم سه ظرفیتی (Cr2O3)تعیین شد. در پایان آزمایش گوساله ها ذبح،درصد لاشه و قطعات آن اندازه گیری شد.نتایج نشان داد که تفاوت بین میانگین ماده خشک مصرفی روزانه در بین جیره های غذایی و گروههای وزنی معنی داری است (05/0>P).بیشترین میانگین ماده خشک مصرفی مربوط به جیره6(622/8 کیلوگرم) وکمترین مقدار مربوط به جیره 5 (854/5کیلوگرم)بود.بیشترین میانگین افزایش وزن روزانه با (429/1 کیلوگرم)مربوط به جیره6(محتوی 85%کنسانتره و 15%یونجه)بود وکمترین(855/0کیلوگرم)مربوط به جیره 5(محتوی50%کنسانتره و50%کاه عمل آوری شده)بود.بهترین بازده غذایی مربوط به جیره 6(574/16درصد)وبدترین میانگین مربوط به جیره5(118/15درصد)بود.تفاوت بین میانگین های ضریب تبدیل غذایی در جیره های غذایی و گروههای وزنی معنی دار نبود. بهترین میانگین ضریب تبدیل غذایی نیز در جیره6مشاهده شد(034/6کیلوگرم)وبدترین از آن جیره 5با میانگین(615/6کیلوگرم)بود.در قابلیت هضم ماده خشک جیره6(با05/70درصد)بالاترین بود،درصورتیکه درصدمربوط به جیره5(با22/58درصد)پایین ترین بود. از نظر وزن قطعات لاشه،سطح مقطع ماهیچه راسته،وزن چربی داخلی،فقط جیره5 نسبت به بقیه جیره ها بالاتر و اختلاف معنی داری نشان داد (05/0>P) . از روش ترقیق اوره جهت تعیین ترکیبات بدن زنده گوساله نتایج مثبت به دست آمد ومیتوان جهت تخمین ترکیبات بدن که همبستگی در آن مثبت وبالا می باشد،بکار گرفت.
    کلید واژگان
    اوره
    پروار
    ذرت سیلویی
    عمل آوری
    گوساله

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2000-06-21
    1379-04-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_13144.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/255964

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب