• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی خصوصیات کمی کیفی لاین های اصلاحی - ارقام زراعی و بومی گندم نان به روش تجزیه و تحلیل چند متغیره

    (ندگان)پدیدآور
    نیا, فهیمه شاهینرضایی, عبدالمجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    600.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش خصوصیات کمی و کیفی 90 لاین اصلاح شده و 55 رقم زراعی و بومی گندم نان در قالب طرح آگمنت به همراه 3 شاهد و به روش تجزیه و تحلیل های چند متغیره مورد ارزیابی قرار گرفتند . دوازده خصوصیت موفولوژیک و زراعی شامل عملکرد و اجزای آن و هشت صفت مرتبط با کیفیت نانوایی از جمله درصد پروتئین و حجم رسوب با SDS اندازه گیری و بررسی شدند نتایج حاصل از تجزیه مولفه های اصلی حاکی از نقش 7 مولفه در توجیه 77 درصد از تنوع کل داده ها بود . مولفه دوم در ارتباط با صفات کیفی از جمله حجم رسوب با SMS و درصد پروتئین بود . عملکرد دانه و اجزای عملکرد سهم عمده ای را در مولفه ششم داشتند . نتیج مطالعه همبستگی بین صفات زراعی و کیفی بر رابطه مستقیم زودرسی با کیفیت نانوایی و رابطه معکوس بین عملکرد دانه و درصد پروتئین دلالت داشت . متغیر متعارف اول و دوم صفات کیفی به طور مستقیم در ارتباط با کیفیت و کمیت پروتئین بودند . متغیر متعارف دوم صفات زراعی بر رابطه منفی اجرا عملکرد دانه تاکید داشت و در متغیر متعارف دوم صفات مرتبط با عملکرد نقش داشتند . در رگوسیون مرحله ای برای گزینش صفات توجیه کننده عملکرد پروتئین - چهار صفت عملکرد دانه - حجم رسوب زلنی - درصد جذب آب و وزن دانه در سنبله با درجه تبیین 87/26 درصد از کل تنوع نقش داشتند . تجزیه خوشه ای ژنوتیپ ها بر اساس صفات کیفی و زراعی توانست لاین های اصلاح شده و ارقام زراعی و بومی را در گروه های مختلف قرار دهد . ارقام بومی از لحاظ صفلت مرتبط با اجزاء عملکرد دانه و کیفیت پروتئین ظرفیت بالایی داشتند .
    کلید واژگان
    تجزیه و تحلیل چند متغیره
    خصوصیات کمی و کیفی
    گندم نان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2002-03-21
    1381-01-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_10951.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/255895

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب