تأثیر سطوح مختلف ال-کارنیتین و مخلوط لیزین- متیونین اضافی بر عملکرد و جمعیت میکروبی سکوم و خصوصیات آنتیاکسیدانی خون جوجه گوشتی
(ندگان)پدیدآور
حسین تبار قاسم آباد, بابکباغبان کنعانی, پیامعظیمی یوالاری, صبابویه, مهردادنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش با استفاده از 270 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس(308)، به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف ال-کارنیتین و مخلوط لیزین- متیونین اضافی بر عملکرد و جمعیت میکروبی سکوم و خصوصیات آنتیاکسیدانی خون جوجه گوشتی انجام گرفت. آزمایش به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار در 3 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار، طی سه دوره آغازین (صفر تا 10روزگی)، رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) صورت گرفت. سطوح صفر، 75 و 150 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین و سطوح 0، 15 و 30 درصد مخلوط لیزین- متیونین (با نسبت یکسان) بیش از توصیه دفترچه راهنمای سویه راس (308) در این آزمایش استفاده گردید. نتایج نشان داد که کمترین افزایش وزن و بیشترین ضریب تبدیل خوراک در تیمار شاهد و تیمار حاوی 150 میلیگرم ال-کارنیتین و 30 درصد مخلوط لیزین- متیونین اضافی مشاهده شد (05/0P
کلید واژگان
افزایش وزنجوجه گوشتی
ضریب تبدیل خوراک
لاکتوباسیل
مصرف خوراک
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گروه علوم دامی، رشت، ایران.دانشجوی دکتری تغذیه طیور دانشگاه تبریز،گروه علوم دامی، تبریز، ایران.
دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشگاه ارومیه، گروه علوم دامی، ارومیه، ایران.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گروه علوم دامی، رشت، ایران.
شاپا
2322-17472645-4750




