• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دام و طیور
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دام و طیور
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عمل‌آوری شده به جای ذرت بر عملکرد، صفات کمی و کیفی تخم‌مرغ و متابولیت‌‌‌های خونی در مرغ‌های تخم‌گذار سویههای لاین W-36

    (ندگان)پدیدآور
    کارگر, فاروقکرمانشاهی, حسنجوادمنش, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    735.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عمل­آوری شده با هیدروکسید سدیم بر عملکرد و صفات کمی و کیفی تخم­مرغ و متابولیت‌‌های خون در مرغ‌های تخم­گذار، تعداد 336 قطعه مرغ بالغ سویه‌های-لاین W36 با سن 34 هفته تولید انتخاب و در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، و تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 8 هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها به ترتیب شامل تیمار شاهد (بدون استفاده از میوه بلوط)، 10،5 و 15 درصد میوه بلوط خام و 10،5 و 15 درصد میوه بلوط عمل- آوری شده به مدت 24 ساعت با هیدروکسید سدیم پنج درصد بودند. نتایج نشان داد که با انجام عمل­آوری با هیدروکسید سدیم، میزان پروتئین خام میوه بلوط از 19/4 به 15/7 درصد افزایش و تانن آن نیز از 87/8 به 87/0 درصد کاهش یافت. اسیدهای آمینه متیونین، سیستین و لیزین نیز بعد از فرآوری به ترتیب از 063/0، 025/0 و 122/0 به 076/0، 067/0 و 285/0 افزایش یافت. تفاوت معنی­داری در سفیده تخم­مرغ بین تیمارها مشاهده شده به طوریکه تیمار شاهد بیشترین و تیمار 15 درصد بلوط خام کمترین میزان را داشت. درصد زرده تخم مرغ­های تغذیه شده با بلوط خام و عمل­آوری شده به طور معنی­داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0≥P). اختلاف معنی‌داری در صفات عملکردی بین تیمارها مشاهده نشد. ضخامت پوسته دارای اختلاف معنی­داری بین تیمارها بود. به طوریکه در تیمار شاهد بیشترین مقدار (08/394 میکرومتر) و تیمار حاوی 15 درصد میوه بلوط خام کمترین (16/386 میکرومتر) مقدار بود. استفاده از 10 درصد میوه بلوط عمل­آوری شده با توجه به زیاد بودن بلوط و همچنین ارزان بودن آن و بالا بودن قیمت ذرت می‌تواند جایگزین مناسبی برای ذرت باشد.
    کلید واژگان
    صفات عملکردی
    عمل‌آوری
    کیفیت تخم‌مرغ
    مرغ تخم‌گذار
    میوه بلوط
    هیدروکسید سدیم
    تغذیه و پرورش طیور

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    فارغ التحصیل کارشناسی ارشد تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
    استاد تغذیه طیور گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
    استادیار ژنتیک و اصلاح دام گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

    شاپا
    2322-1747
    2645-4750
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/jlr.2016.558
    http://jlr.birjand.ac.ir/article_558.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/246858

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب