تعیین مقدار کیتین و تجزیهپذیری ماده خشک و دیواره سلولی کاه کلزای فرآوریشده با قارچ پوسیدگی سفید رنگینکمان (Trametes versicolor)
(ندگان)پدیدآور
مهرابی, عطیهقورچی, تقیرضوی, سید اسماعیلنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر قارچ پوسیدگی سفید رنگینکمان (Trametes versicolor) بر ترکیب شیمیایی و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و دیواره سلولی کاه کلزا بررسی شد. بدین منظور کاه کلزا با میسلیوم قارچ رنگینکمان تلقیح و در زمانهای 21 و 40 روز در کیسههای پلاستیکی نگهداری شد. پس از آن، کاه خشک و آسیاب گردید. ترکیب شیمیایی نمونههای فرآوری شده و نشده (شاهد) به روش استاندارد و تجزیهپذیری نیز به روش کیسههای نایلونی با سه رأس گوسفند اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که کاهش مقدار ماده آلی فقط در کاه کلزای فرآوریشده به مدت 40 روز نسبت به شاهد معنیدار بود (05/0P
کلید واژگان
فرآوری زیستیکاه کلزا
قارچ پوسیدگی سفید
تجزیهپذیری شکمبهای
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand
شاپا
2322-17472645-4750




