بررسی اثر عصاره چای سبز بر روی استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فوکالیس در پلاکهای دندانی و مقایسه آن با دهانشویه کلرهگزیدین و هیپوکلریت سدیم
(ندگان)پدیدآور
رنجبر, فائزهاسلامی, گیتاقهرمانلو, احمدطاهری, سودابهآیت اللهی, مجیداسلامی, سجادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: پلیفنولهای موجود در چای سبز، باعث مهار رشد باکتریهای دهان و دندان میشود. این مطالعه به بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره چای سبز بر رویاسترپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فوکالیسپرداخته است. مواد و روشها:60 نمونه پلاک دندانی پس از اخذ شدن از بیماران به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شد. نمونهها در محیط بلادآگار، میتیس سالیواریوس آگار و بایل اسکولین آگار کشت داده شدند و در مدت 48 ساعت در مجاورت (10-5 درصد) Co2، دمای 37 درجه سانتیگراد انکوبه گردیدند. پس از مشاهده کلونیها در پلیت، از آنها لام تهیه و سپس رنگ آمیزی گرم انجام شد. برای تعیین هویت و شناسایی میکروارگانیسمهااز تستهای میکروبی و شیمیایی معمول استفاده گردید. در ادامه جهت تعیین حساسیت و مقاومت باکتری به چای سبز، هیپوکلریت سدیم و کلرهگزیدین از روش Disc Diffiusion Agar استفاده شد. در تحلیل دادهها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی در سطح معنیدار 05/0a= استفاده شد. یافته ها: آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد در استرپتوکوکوس موتانس، قطر هاله عدم رشد چای سبز با کلرهگزیدین تفاوت معنیداری نداشت (305/0P=)، اما به صورت معنیداری کمتر از هیپوکلریت سدیم بود (001/0P=)؛ همچنین اثر مهاری هیپوکلریت سدیم به صورت معنیداری بیشتر از کلرهگزیدین بود (038/0P=). در انتروکوکوس فوکالیس به صورت معنیداری اثر هیپو کلریت سدیم بیشتر از چای سبزو کلرهگزیدین بود (001/0P)ونیز اثر کلرهگزیدین به طور معنیداری بیشتر از چای سبز بود (001/0P). نتیجه گیری: هیپوکلریت سدیم بیشترین اثر مهاری را در رشد استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فوکالیسداشت. از آن جا که اثر مهاری چای سبز بر روی استرپتوکوکوس موتانس با کلرهگزیدین تفاوت معنیداری نشان نداد، استفاده از آن به عنوان دهانشویه میتواند روش مناسبی در کنار سایر روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان باشد.
کلید واژگان
مقدمه: پلیفنولهای موجود در چای سبزشماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهدMashhad University of Medical Sciences, School of Dentistry
سازمان پدید آورنده
داروساز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی تهران، ایراناستاد گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشیار پروتزهای دندانی، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
مربی گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، ایران
استاد فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، ایران
آمارگر
شاپا
1560-92862008-2347




