• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد
    • دوره 43, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد
    • دوره 43, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر ویتامین C بر ظرفیت آنتی ‌اکسیدانی تام بزاق در افراد سالم غیرسیگاری

    (ندگان)پدیدآور
    کامیاب, نازنینشیخ ‌فتح ‌الهی, محمودعدالت, معصومهموردویی, زهره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    741.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: سیستم آنتی‌اکسیدان از مهم­ترین مکانیسم‌های دفاعی بزاق علیه رادیکال­های آزاد است. یکی از مهم­ترین عوامل آنتی­اکسیدانی، ویتامین C است که در درمان و جلوگیری از استرس اکسیداتیو مؤثر می­باشد. با توجه به تأثیر عوامل محیطی، ژنتیکی و تغذیه­ای بر تعادل بین تولید و دفع رادیکال­های آزاد، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ویتامین C بر ظرفیت تام آنتی­اکسیدانی بزاق در افراد غیرسیگاری انجام شد. مواد و روش­ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی­شده بود که بر روی 60 فرد سالم غیرسیگاری مراجعه­کننده به کلینیک دندان­پزشکی رفسنجان در سال 1396 انجام شد. پس از تقسیم تصادفی افراد به سه گروه، به گروه اول و دوم به ترتیب 1000 و 500 میلی­گرم قرص جوشان ویتامین C، به مدت سه هفته داده شد. گروه سوم هیچ‌گونه مکمل ویتامین C دریافت نکرد. ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام بزاق، قبل و سه هفته پس از مداخله، به وسیله کیت سنجش آنتی‌اکسیدان و دستگاه ELISA Reader اندازه­گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون t زوجی، آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی دانکن استفاده شد. یافته­ها: آزمون مقایسات چندگانه دانکن نشان داد که میانگین تغییرات (افزایش) ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام بزاق در گروه دریافت کننده 500 و 1000 میلی­گرم ویتامین C دارای اختلاف معنی­دار نبود (05/0P). در حالی­که میانگین تغییرات ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام بزاق در گروه کنترل به طور معنی­داری کمتر از گروه دریافت کننده ویتامین C بود (001/0>P). نتیجه­گیری: نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از ویتامین  Cبه عنوان یک عامل آنتی­اکسیدان، باعث افزایش ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام بزاق می­شود.
    کلید واژگان
    ویتامین C
    غیر سیگاری
    ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام
    بزاق
    بیماریهای دهان
    متفرقه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-23
    1398-07-01
    ناشر
    دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    Mashhad University of Medical Sciences, School of Dentistry
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه آموزشی بیماری‌های دهان، فک و صورت، دانشکده دندان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
    استادیار گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
    دانشجوی دندان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
    دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

    شاپا
    1560-9286
    2008-2347
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/jmds.2019.13461
    http://jmds.mums.ac.ir/article_13461.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/244021

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب