| dc.contributor.author | اسدزاده عقدایی, نفیسه | fa_IR |
| dc.contributor.author | قربانیان فرد, فوژان | fa_IR |
| dc.contributor.author | قائمی, دلارام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:36:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:36:02Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T03:36:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T03:36:02Z | |
| dc.date.issued | 2019-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-04-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-01-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسدزاده عقدایی, نفیسه, قربانیان فرد, فوژان, قائمی, دلارام. (1398). بررسی تاثیر پخت های مکرر پرسلن بر مقاومت به کروژن و خصوصیات سطحی آلیاژهای بیس متال. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد, 43(3), 227-241. doi: 10.22038/jmds.2019.13841 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1560-9286 | |
| dc.identifier.issn | 2008-2347 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22038/jmds.2019.13841 | |
| dc.identifier.uri | http://jmds.mums.ac.ir/article_13841.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/244013 | |
| dc.description.abstract | <strong>مقدمه:</strong><strong> با توجه به استفاده از آلیاژ نیکل-کروم در رستوریشن های </strong><strong>PFM (Porcelain Fused to Metal)</strong><strong> و نیاز به دمای بالا </strong><strong>جهت</strong><strong> پخت پرسلن، محتمل است ریزساختار آلیاژ، مقاومت به کروژن و میزان آزادسازی یون ها تغییر</strong><strong>کند.</strong><strong>هدف این مطالعه تعیین تاثیر پخت های مکرر پرسلن بر مقاومت به کروژن و خصوصیات سطحی دو نوع آلیاژ نیکل-کروم بود.</strong><br /> <strong>مواد و روش ها:</strong><strong> از </strong><strong>هریک از </strong><strong>آلیاژهای نیکل-کروم فاقد برلیوم (</strong><strong>Dam Cast</strong><strong>) و حاوی برلیوم (</strong><strong>Super Cast</strong><strong>)</strong><strong> 24عدد </strong><strong>دیسک تهیه و براساس دفعات پخت پرسلن به چهار زیرگروه اول (بدون پخت)، دوم (چهار پخت) ، سوم (چهار پخت و یک پخت اصلاحی) و چهارم (چهار پخت و دو پخت اصلاحی) تقسیم شد. با دستگاه پتانسیواستات الکتروشیمیایی، مقاومت به کروژن اندازه گیری شد. نمونه ها 30 روز در بزاق مصنوعی </strong><strong>فوزایاما </strong><strong>با </strong><strong>pH 5</strong><strong> و دمای</strong><strong>°</strong><strong>C</strong><strong> 37 قرار گرفتند و با روش </strong><strong>ICP-AES</strong><strong> آزادسازی یونها اندازه گیری شد. بررسی سطح با میکروسکوپ نوری متالورژیک و الکترونی روبشی انجام گردید.آنالیز داده ها در نرم افزار </strong><strong>SPSS</strong><strong> با سطح معناداری 05/0 صورت گرفت.</strong><br /> <strong>یافته ها:</strong><strong> امپدانس دو آلیاژ با افزایش تعداد پخت ها به صورت معناداری کاهش یافت. پخت های اصلاحی(زیرگروه سوم و چهارم) باعث کاهش معناداری در امپدانس و مقاومت به کروژن در آلیاژ</strong><strong>Super Cast</strong><strong> نسبت به نمونه های پخت پرسلن گردید اما در آلیاژ </strong><strong>Dam Cast </strong><strong> این کاهش معنادار نبود. میزان یون های آزاد شده در هر دو آلیاژ با افزایش تعداد پخت به صورت معناداری افزایش یافت؛ اما میان دو آلیاژ تفاوت، معنادار نبود</strong><strong>.</strong><strong> غلظت یون های آزاد شده آلیاژ </strong><strong>Super Cast</strong><strong> بیشتر از </strong><strong>Dam Cast</strong><strong> بود. با بررسی میکروسکوپی، نواحی کروژن بیشتری در سطح آلیاژ </strong><strong>Super Cast</strong><strong> مشاهده گردید.</strong><br /> <strong>نتیجه گیری:</strong><strong> پخت های مکرر تاثیر کمتری بر مقاومت به کروژن آلیاژ فاقد برلیوم </strong><strong>Dam Cast</strong><strong> نسبت به آلیاژ دارای برلیوم </strong><strong>Super Cast</strong><strong> داشته است. </strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1558 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد | fa_IR |
| dc.publisher | Mashhad University of Medical Sciences, School of Dentistry | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Mashhad Dental School | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22038/jmds.2019.13841 | |
| dc.subject | پخت پرسلن | fa_IR |
| dc.subject | آلیاژ نیکل-کروم | fa_IR |
| dc.subject | یون برلیوم | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت به کروژن | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر پخت های مکرر پرسلن بر مقاومت به کروژن و خصوصیات سطحی آلیاژهای بیس متال | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 43 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 227 | |
| dc.citation.epage | 241 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-7524-0821 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-8359-4833 | |