تاثیر جویدن آدامس بر شاخص پلاک دندانی در غیاب اقدامات بهداشتی
(ندگان)پدیدآور
کرمی نوگورانی, مریماصفهانیان, وحیدسلطانی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: امروزه جویدن آدامس یکی از عادات متداول بسیاری از افرادمیباشد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه تاثیر دو نوع آدامس حاوی و فاقد ساکاروز بر تجمع پلاک دندانی در غیاب اقدامات بهداشتی دهان بود.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمائی بالینی با طرح مقاطع، که مسائل اخلاقی آن مورد تایید و تصویب کمیته اخلاق در پژوهشهای پزشکی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد خوراسگان قرار گرفت. میزان تجمع پلاک با استفاده از شاخص LÖe و Silness در سه پریود چهار روزه (با فواصل دو هفته استراحت) در بیست دانشجوی دندانپزشکی داوطلب اندازه گیری شد. داوطلبان در غیاب اقدامات بهداشتی در دو پریود اول به ترتیب روزانه تعداد پنج عدد آدامس اربیت (فاقد ساکاروز) و، آدامس الیپس (حاوی ساکاروز) را به مدت بیست دقیقه بعد از صرف وعدههای غذائی اصلی و میان وعدهها جویدند. پریود سوم بدون مصرف آدامس انجام شد. تحلیل یافتهها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و LSD انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد، در غیاب اقدامات بهداشتی دهان، هر دو نوع آدامس به طور معنیداری باعث کاهش تجمع پلاک میشوند (001/0>((P. مقایسه میانگین تجمع پلاک دندانها در دو گروه آدامس حاوی ساکاروز و فاقد ساکاروز نشان داد که آدامس فاقد ساکاروز به طور معنیداری در کاهش تجمع پلاک دندانی از آدامس حاوی ساکاروز موثرتر بوده است (001/0>P).
نتیجه گیری: اگرچه تاثیر آدامس فاقد ساکاروز به طور معنیداری نسبت به آدامس حاوی ساکاروز در کاهش تجمع پلاک دندانی بیشتر است، جویدن آدامس حتی از نوع حاوی ساکاروز در غیاب اقدامات بهداشتی دهان نیز موجب کاهش تجمع پلاک دندانی میشود.
کلید واژگان
پلاک دندانیآدامس
بهداشت دهان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2009-09-231388-07-01
ناشر
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهدMashhad University of Medical Sciences, School of Dentistry
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد خوراسگاناستادیار گروه پریودانتیکس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد خوراسگان
دندانپزشک
شاپا
1560-92862008-2347




