• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست فناوری گیاهان دارویی
    • دوره 5, دوم
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست فناوری گیاهان دارویی
    • دوره 5, دوم
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر ضد باکتری برخی از اسانس های گیاهی بر . <i>Pseudomonas syringae pv. Syringae </i> و <i>Rathayibacter tritici </i> در محیط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    آقاجانی قرا, مجتبینعمت زاده, قربانعلیکاظمی تبار, سید کمالعلوی, سید محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    666.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه از روش­های نوین در جهت کنترل آفات و بیماری­های گیاهی به ویژه برای تولید محصولات ارگانیک، استفاده از مواد و ترکیبات طبیعی با منشاء میکروبی و گیاهی است. در این مطالعه اثر ضد باکتری نه اسانس گیاه سازیل، داتوره، زوفا، زربین، خون فام، سرخدار، شمشاد، همیشک و خاس با غلظت­های مختلف (5/12 درصد، 25 درصد، 50 درصد و 100 درصد اسانس خالص)  بر روی سه باکتری Pseudomonas syringae pv. Syringae عامل بیماری شانکر درختان میوه هسته دار، Rathayibacter tritici عامل خوشه صمغی گندم و E.coli به روش دیسک دیفیوژن در قالب طرح فاکتوریل کامل تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات موجود در اسانس با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به شناساگر طیف نگار جرمی (GC-MS) شناسایی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که نوع گونه گیاهی، غلظت اسانس، نوع باکتری و اثرات دوگانه و سه گانه در سطح یک درصد معنی دار است. نتایج نشان داد که بیشترین اثر ضدباکتری مربوط به هاله بازدارنده اسانس سازیل با میانگین 3/13 میلی­متر برای  E.coli می باشد. بخشی از اسانس سازیل توسط  GC-MSمورد آزمایش قرار گرفته و 14 ترکیب شناسایی شد. بیشترین و کمترین میزان ترکیبات ضد باکتری به ترتیب مربوط به Menthol (41%)، Menthone  (12%) و Pulegone (8%) می­باشد. با توجه به نتایج، اسانس گیاه سازیل می­تواند به عنوان یک سم بیولوژیک برای کنترل بیماری­های گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    ثر ضد باکتری
    اسانس گیاهی
    GC-MS

    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    پژوهشکده فناوری‌های نوین زیستی دانشگاه زنجان
    Research Institute of Modern Biological Techniques, University of Zanjan
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، ایران
    پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
    پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

    شاپا
    2423-6039
    URI
    http://jmpb.znu.ac.ir/article_44945.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/239126

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب