• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Mycology Research
    • Volume 1, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Mycology Research
    • Volume 1, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Mycoflora of Ostrich (Struthio camelus) gastrointestinal tract as a human hazard

    (ندگان)پدیدآور
    Ghorbani Choboghlo, HassanSharifzadeh, AghilNikpiran, HosseinNasrollahnejad, Jafar
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    107.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Articles
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Ostriches are susceptible to bacterial, fungal and parasitic diseases. One of the most commonstrategies to reduce microbial contamination in animal production systems is to identify microbesources. In this regard, a first critical component for comprehensive farm-to-fork strategies to reducethe burden of foodborne illness is the identification of the pathogenic fungi in foodstuffs with animalsources, and the reduction of human pathogen contamination in food production. This study wascarried out to identify to mycoflora in the ostriches' (Struthio camelus) gastrointestinal tract (GIT),in the northwest of Iran. The samples were taken from different parts of the gut tract, including crop,gizzard, intestine and caecum of 50 ostriches. Atotal of 396 fungal colonies were obtained from GIT.These isolates belonged to 17 genera, and Candida (18.7 %), Aspergillus (16.7 %), Monascus (10.6%), Trichosporon (6.6 %) and Fusarium (6 %) were predominant isolates. Among the Candidaisolates, C. tropicalis was the most predominant isolates following by C. albicans, C. glabrata andC. krusei. Aspergillus spp. and Monascus ruber were predominant isolates among the mould fungi.
    کلید واژگان
    mycoflora
    foodborne
    Monascus
    Ostriches

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-09-01
    1393-06-10
    ناشر
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    Mycology Research Center, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
    Mycology Research Center, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
    Department of Clinical Sciences, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
    Islamic Azad University of Bonab branch, Bonab, Iran

    شاپا
    2383-3181
    2383-3173
    URI
    https://jmr.ut.ac.ir/article_51630.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/238672

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب