• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر پرایمینگ با اسیدسالیسیلیک و اسیدآسکوربیک بر شاخص‌های جوانه‌زنی و صفات بیوشیمیایی گندم (Triticum aestivum L) رقم پیشتاز در شرایط زوال بذر

    (ندگان)پدیدآور
    موری, سعیدعیسوند, حمیدرضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر اسیدسالیسیلیک و اسیدآسکوربیک بر بهبود خصوصیات جوانه­زنی و کیفیت فیزیولوژیک بذرهای زوال­یافته گندم (Triticum aestivum L.) بود.  تیمارهای آزمایش شامل دو سطح پیری تسریع­شده و شرایط نرمال و تنظیم­کننده رشد گیاهی اسیدسالیسیلیک و اسیدآسکوربیک در سه سطح 50، 100 و 150 قسمت در میلیون و هیدروپرایمینگ بود.  تیمار بدون پرایمینگ به‌عنوان شاهد استفاده شد. آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. صفات مورد بررسی در این پژوهش شامل درصد جوانه­زنی، سرعت جوانه­زنی، میانگین زمان جوانه­زنی، شاخص طولی بنیه گیاهچه، شاخص جوانه­زنی، ضریب سرعت جوانه­زنی، هدایت الکتریکی بذرها، فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانت کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز و محتوای مالون­دی­آلدهید، پروتئین محلول، قند محلول و پرولین بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل زوال در پرایمینگ برای درصد جوانه­زنی معنی­دار نبود درحالی­که برای صفات میانگین زمان جوانه­زنی، سرعت جوانه­زنی، شاخص جوانه­زنی و ضریب سرعت جوانه­زنی در سطح احتمال یک درصد و برای شاخص طولی بنیه گیاهچه در سطح احتمال پنج درصد معنی­دار بود. در این پژوهش بهترین تیمار برای بهبود خصوصیات جوانه­زنی بذرهای زوال­یافته استفاده از اسیدآسکوربیک 100 بود که 23 درصد توانست جوانه­زنی را بهبود بخشد. در شرایط نرمال نیز بیش­ترین درصد جوانه­زنی اسیدسالیسیلیک 100 به­دست آمد که سبب افزایش 31/22 درصدی در جوانه­زنی نهایی گردید. همچنین نتایج نشان داد که پیری تسریع­شده به­طور معنی­داری فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانت و پروتئین محلول را کاهش داده و در مقابل سبب افزایش معنی­داری در هدایت الکتریکی و محتوای مالون­دی­آلدهید، قند محلول و پرولین می­شود.
    کلید واژگان
    پرایمینگ
    پیری تسریع شده
    جوانه زنی
    گندم

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-23
    1398-07-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکترای زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
    دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

    شاپا
    2476-3780
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/jms.2019.3835
    https://jms.guilan.ac.ir/article_3835.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237953

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب