تاثیر پرایمینگ بذر و سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم در شرق استان گلستان
(ندگان)پدیدآور
غنایی, صدیقه
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از عوامل دستیابی به عملکرد بالا در واحد سطح، سرعت و درصدجوانهزنی بذرها و اسقرار گیاهچههای حاصل از بذرهای کشتشده است. پرایمینگ یکی از تکنیکهایی است که میتواند باعث افزایش درصد و سرعت جوانهزنی و سبزشدن بذر گردد. بر این اساس در این آزمایش، عکسالعمل گندم به پرایمینگ و نیتروژن مورد ارزیابی قرار گرفت. بهمنظور ارزیابی عکسالعمل ارقام گندم به پرایمینگ و نیتروژن این پژوهش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در مزرعه گل چشمه (استان گلستان) در سال 1394 اجرا شد. عامل پرایمینگ در پنج سطح، شامل نیترات پتاسیم (KNO3) با غلظت 2 درصد، سولفات روی (Znso4) با غلظت 03/0 درصد، کلریدپتاسیم با غلظت 2 درصد، پرایم با آب معمولی و بدون پرایم و عامل نیتروژن در 3 سطح و شامل مصرف 0، 75و 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص از منبع اوره بود. اثرات ساده پرایمینگ و سطوح کود نیتروژنی بر عملکرد و اجزاء آن در سطح یک درصد معنیدار بود، میزان عملکرد و اجزاء آن با پرایم بذر با سولفات روی و با افزایش سطوح کود نتیروژنی افزایش یافت، بهطوریکه عملکرد دانه با پرایم از 64/4464 به 30/5830 کیلوگرم در هکتار افزایش یافت. همچنین عملکرددانه از 3810 گیلوگرم در هکتار در تیمار شاهد به 5642 کیلوگرم در هکتار در تیمار 150 کیلوگرم نیتروژن خالص رسید. اثر متقابل پرایمینگ و سطوح کود نیتروژنی بر هیچ یک از صفات در هیچکدام از کرتها معنیدار نبود.
کلید واژگان
پرایمینگعملکرد دانه
گندم و نیتروژن
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan



