بررسی تاثیر پیش تیمارهای مختلف بذر بر جوانه زنی و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی گیاه سرخارگل
(ندگان)پدیدآور
انصاری, خاتونصالحی, امینموحدی دهنوی, محسنحیدری, ساناز
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
0,0,0);font-style:normal;font-variant:به منظور بررسی اثر پیشتیمارهای مختلف بر خصوصیات جوانهزنی و فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانی گیاهسرخارگل، آزمایشی به صورت طرح کاملا" تصادفی با چهار تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج در سال ١٣٩٤اجراشد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار پیشتیمار اسید جیبرلیک ٥٠٠میلیگرم در لیتر ) ١٢و ٢٤ساعت(، نیترات پتاسیم ٢٩/٧میلیمولار ) ١٢و ٢٤ساعت(، بذور پیشتیمار شده با آب مقطر ) ١٢و ٢٤ساعت(، اسید سالیسلیک ٢٠٠میلیمولار ) ١٢و ٢٤ساعت( و شاهد )بدون پیش تیمار( بودند. در این تحقیق، صفات متوسط مدت جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، درصد جوانهزنی،فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز مورد اندازه گیری و ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد پیش تیمارهای اعمال شده اثرمعنیداری بر صفات متوسط مدت جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، درصد جوانهزنی، فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز داشتند.بذرهای پیشتیمارشده با اسید جیبرلیک ٥٠٠میلیگرم در لیتربه مدت ١٢ساعت بالاترین شاخصهای جوانهزنی و فعالیتآنزیم کاتالاز را نشان دادند. بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز در پیش تیمار آب مقطر ١٢ساعت مشاهده شد. همچنین نتایج
کلید واژگان
آنزیمهای آنتیاکسیدانپیشتیمار
سرخارگل
جوانهزنی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه یاسوجعضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج
عضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه یاسوج