• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون دریایی
    • دوره 15, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون دریایی
    • دوره 15, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات تغذیه با روغن ماهی اکسید شده، بر رشد و متابولیسم چربی در تاسماهی هیبرید (Huso huso ♂× Acipenser ruthenus♀)

    (ندگان)پدیدآور
    حسن پور, سلیمانسلاطی, امیر پرویزفلاحتکار, بهراممحمدی آذرم, حمید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    442.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اکسید شدن چربی در جیره غذایی ماهی، در اثر ورود اکسیژن، درجه حرارت بالا و کاتالیزورهای فلزی، امری معمول می‌باشد. در مطالعه‌ی حاضر، اثرات تغذیه با جیره حاوی روغن ماهی اکسید شده بر شاخص‌های رشد و متابولیسم چربی در تاسماهی هیبرید (Huso huso ♂× Acipenser ruthenus♀) جوان، مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این آزمایش، 3 رژیم غذایی مختلف شامل: گروه شاهد، گروه OFO50 (50% روغن اکسید شده)، گروه OFO100 (100% روغن اکسید شده)، طراحی گردید. 90 عدد تاسماهی هیبرید جوان با میانگین وزن اولیه 7/0 ± 6/212 گرم، پس از 2 هفته سازگاری با جیره غذایی طراحی شده و شرایط آزمایشی، به صورت تصادفی در 9 مخزن فایبرگلاس 2 متر مکعبی با حجم آبگیری 700 لیتر، ذخیره-سازی شدند. غذادهی سه بار در روز (8:00، 14:00 و 20:00) بر حسب اشتها در طول دوره انجام گردید. پس از 6 هفته، جهت سنجش شاخص‌های رشد و بیوشیمیایی، نمونه‌برداری انجام شد. تاثیر سوء بر رشد در هر دو گروه تغذیه شده با جیره حاوی روغن اکسید شده مشاهده شد. همچنین کاهش معنی‌دار کلسترول، تری‌گلیسیرید، در گروه OFO100 مشاهده شد. نتایج این تحقیق نشان دادکه تغذیه تاسماهی هیبرید با جیره حاوی روغن ماهی اکسید شده، موجب تاثیر منفی بر رشد و متابولیسم چربی این ماهی گردید. اگرچه افزایش جزئی در درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه مشاهده شد اما نامطلوب بوده و می‌توان گفت افزاش جزئی رشد مربوط به افزایش چربی احشایی بوده است.
    کلید واژگان
    چربی اکسید شده
    تاسماهی هیبرید
    رشد
    بیوشیمی خون
    متابولیسم چربی
    شیلات و ذخایر دریایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    انجمن علوم و فنون دریایی
    Khorramshahr University of Marine Science and Technology
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوزه آبی دریای خزر، دانشگاه گیلان
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

    شاپا
    2008-8965
    2538-5380
    URI
    https://dx.doi.org/10.22113/jmst.2016.41156
    http://jmst.sinaweb.net/article_41156.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236939

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب