• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون دریایی
    • دوره 17, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون دریایی
    • دوره 17, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه ترکیبات شیمیایی، خصوصیات بافت و رنگ شانک Acanthopagrus morrisoni (کامل، شکم خالی، فیله شده) تحت تاثیر بسته ندی اتمسفر تغییر یافته در دمایᵒC 18 -

    (ندگان)پدیدآور
    خسروی زاده, مهنوشرومیانی, لاله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    938.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه ماندگاری ماهی شانک زرد باله به صورت کامل، شکم خالی و فیله شده در بسته بندی اتمسفر تغییر یافته با اندازهگیری شاخص های بافت، رنگ و حسی طی 4 ماه در شرایط انجماد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که تغییرات پروتئین، خاکستر و رطوبت بین تمامی تیمارها اختلاف معنی داری نداشت . میزان چربی در تیمار ماهی کامل به طور معنی-داری نسبت به سایر تیمارها کمتر بود . همچنین میزان رطوبت تحت فشار روند کاهشی معنی-داری را در طول دوره نگهداری نشان داد و کمترین میزان مربوط به تیمار فیله شده و شکم خالی بود. نتایج حاصل از این آزمایش کاهش معنی‌دار شاخص‌های بافت (در تیمارهای مورد مطالعه را نسبت به ماه صفر نشان داد . با این حال کمترین میزان این شاخص ها در تیمار ماهی کامل مشاهده شد. همچنین نتایج ارزیابی تغییرات رنگ روند معنیدار افزایشی فاکتورb* و نیز روند کاهشی فاکتورهای a* و L* را با افزایش مدت زمان ماندگاری نشان داد. اگرچه نتایج حاصل در این مطالعه نشان دادند که با افزایش دوره نگهداری در همه تیمارها شاخص های ارزیابی حسی کاهش یافت، با این حال میزان مطلوبیت در تیمارهای فیله شده و شکم خالی در پایان آزمایش نسبت به تیمار ماهی کامل در سطح بالاتری قرار داشت. با توجه به شاخص های حسی، بافتی و فاکتورهای رنگ به نظر می رسد ماهی به شکل فیله و شکم خالی نسبت به تیمار کامل جهت بسته بندی اتمسفرتغییریافته از شرایط بهتری در پایان دوره نگهداری برخوردار بود.
    کلید واژگان
    "شانک زرد باله"
    "بسته بندی اتمسفر تغییر یافته"
    " ماندگاری"
    شیلات و ذخایر دریایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    انجمن علوم و فنون دریایی
    Khorramshahr University of Marine Science and Technology
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    2008-8965
    2538-5380
    URI
    https://dx.doi.org/10.22113/jmst.2017.50241
    http://jmst.sinaweb.net/article_50241.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236928

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب