تاثیر دما بر روی ترجیح چشایی در بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) با استفاده از اسیدهای آمینه آزاد
(ندگان)پدیدآور
نبوی, سید حسینابطحی, بهروزجعفری, ولی اللهقربانی, رسولکاسومیان, الکساندرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سیستم چشایی ماهی ارزیابی حسی نهایی را در فرایندهای تغذیه ای فراهم می سازد. اسیدهای آمینه آزاد اثر تحریکی در سیستم چشایی ماهی ها دارند. در این تحقیق، پاسخ های رفتاری چشایی بچه تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) به گرانول های حاوی غلظت پایه (0.001مول) اسیدهای آمینه آسپارتیک اسید، هیستیدین و سیستئین به منظور مطالعه اثرات افزایش دمای محیطی (28 درجه سانتی گراد، آب معمولی کارگاه؛ 30 و 32 درجه سانتی گراد) در تیمارهای 24، 48 و 96 ساعت بررسی شد. نتایج نشان دادکه پاسخ گیرندگی چشایی بچه تاسماهیان به گرانول های حاوی مواد مختلف در سه دمای محیط تفاوت بسیار کمی دارند. تمام تیمارهای مورد آزمایش باعث افزایش میانگین تعداد قاپیدن (مطبوعیت چشایی خارج دهانی) نسبت به شاهد شدند، اما علیرغم این افزایش فقط اختلاف بین تیمار اسید آمینه آسپارتیک اسید با بقیه تیمارها معنی دار بود. در بررسی میانگین نسبت خورده به تلاش (مطبوعیت چشایی داخل دهانی)، بیشترین نسبت مربوط به تیمارهای آسپارتیک اسید در زمان های 24 و 96 ساعت با اختلاف معنی دار مشاهده گردید(05.0˂P ). نتایج این پژوهش نشان داد که ترجیح چشایی به عوامل محیطی از جمله تغییرات اندک دمای آب مقاوم است.
کلید واژگان
گیرندگی شیمیاییدریای خزر
رفتارتغذیه ا ی
عوامل محیطی
زیست فناوری دریا
شیلات و ذخایر دریایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایراندانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران
گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
دپارتمان ماهی شناسی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه دولتی مسکو
شاپا
2008-89652538-5380




