• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون دریایی
    • دوره 14, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون دریایی
    • دوره 14, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین فعالیت آنتی‌اکسیدانی و میزان فنول کل دوگونه جلبک دریایی خلیج‌فارس Chaetomorpha sp وColpomenia sinuosa در شرایط آزمایشگاهی (In vitro)

    (ندگان)پدیدآور
    سفری, پروارضائی, مسعودشویک لو, امیررضاگرمسیری, الهامباباخانی, آریا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    769.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی نسبت به سنتزی سالم‌تر و ایمن‌تر بوده و محدود به منابع خشکی نمی‌باشند. براساس منابع علمی جلبک‌های دریایی منبعی غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی ‌طبیعی هستند. در این مطالعه خاصیت آنتی‌اکسیدانی دو گونه جلبک سبز Chaetomorpha sp و جلبک قهوه‌ای Colpomenia sinuosa و تأثیر حلال‌های مختلف در استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره‌ها براساس روش استخراج غوطه‌وری طی 24 ساعت در دمای اتاق (26-28درجه سانتی‌گراد) توسط حلال‌های استون، اتانول، متانول در ترکیب با آب (30/70%) و آب 100% استخراج شدند. محتوای فنول کل و میزان قدرت کاهندگی آهن، فعالیت جذب رادیکال آزاد DPPH و فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل عصاره‌های مختلف مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره‌های استونی قابلیت بیشتری برای استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و پلی‌فنولی در مقایسه با سایر تیمارها داشته‌اند. همچنین گونه Chaetomorpha sp در مقایسه با گونه C. sinuosa میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالاتری نشان داد اما گونه قهوه‌ای فعالیت جذب رادیکال بالاتری داشت. تفاوت در میزان استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی می‌تواند به نوع حلال، ترکیب هدف و نوع گونه جلبک بستگی داشته باشد. از این رو جلبک‌ها پتانسیل استفاده به عنوان منابع طبیعی آنتی‌اکسیدان‌ها در صنایع غذایی و دارویی را دارا می‌باشند.
    کلید واژگان
    ترکیبات فنولی
    قدرت کاهندگی آهن
    آنتی‌اکسیدان طبیعی
    جلبک سبزChaetomorpha sp
    جلبک قهوه‌ای Colpomenia sinuosa
    زیست‌شناسی دریا
    زیست فناوری دریا
    شیلات و ذخایر دریایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-05-22
    1394-03-01
    ناشر
    انجمن علوم و فنون دریایی
    Khorramshahr University of Marine Science and Technology
    سازمان پدید آورنده
    فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده‌ی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده‌ی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده‌ی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده‌ی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی صومعه سرا، دانشگاه گیلان، ایران

    شاپا
    2008-8965
    2538-5380
    URI
    https://dx.doi.org/10.22113/jmst.2015.9724
    http://jmst.sinaweb.net/article_9724.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236783

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب