تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان فنول کل دوگونه جلبک دریایی خلیجفارس Chaetomorpha sp وColpomenia sinuosa در شرایط آزمایشگاهی (In vitro)
(ندگان)پدیدآور
سفری, پروارضائی, مسعودشویک لو, امیررضاگرمسیری, الهامباباخانی, آریانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه آنتیاکسیدانهای طبیعی نسبت به سنتزی سالمتر و ایمنتر بوده و محدود به منابع خشکی نمیباشند. براساس منابع علمی جلبکهای دریایی منبعی غنی از ترکیبات آنتیاکسیدانی طبیعی هستند. در این مطالعه خاصیت آنتیاکسیدانی دو گونه جلبک سبز Chaetomorpha sp و جلبک قهوهای Colpomenia sinuosa و تأثیر حلالهای مختلف در استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی مورد بررسی قرار گرفت. عصارهها براساس روش استخراج غوطهوری طی 24 ساعت در دمای اتاق (26-28درجه سانتیگراد) توسط حلالهای استون، اتانول، متانول در ترکیب با آب (30/70%) و آب 100% استخراج شدند. محتوای فنول کل و میزان قدرت کاهندگی آهن، فعالیت جذب رادیکال آزاد DPPH و فعالیت آنتیاکسیدانی کل عصارههای مختلف مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصارههای استونی قابلیت بیشتری برای استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی و پلیفنولی در مقایسه با سایر تیمارها داشتهاند. همچنین گونه Chaetomorpha sp در مقایسه با گونه C. sinuosa میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن و فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتری نشان داد اما گونه قهوهای فعالیت جذب رادیکال بالاتری داشت. تفاوت در میزان استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی میتواند به نوع حلال، ترکیب هدف و نوع گونه جلبک بستگی داشته باشد. از این رو جلبکها پتانسیل استفاده به عنوان منابع طبیعی آنتیاکسیدانها در صنایع غذایی و دارویی را دارا میباشند.
کلید واژگان
ترکیبات فنولیقدرت کاهندگی آهن
آنتیاکسیدان طبیعی
جلبک سبزChaetomorpha sp
جلبک قهوهای Colpomenia sinuosa
زیستشناسی دریا
زیست فناوری دریا
شیلات و ذخایر دریایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-05-221394-03-01
ناشر
انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology
سازمان پدید آورنده
فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدهی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانفرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدهی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدهی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدهی علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی صومعه سرا، دانشگاه گیلان، ایران
شاپا
2008-89652538-5380




