اثر سطوح مختلف اسانس سیر بر شاخص های رشد، تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه فیلماهی (Huso huso) جوان پرورشی
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی, عیسیتنگستانی, راضیه تنگستانیعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیم علیزاده دوغیکلاییزارع, پرویز زارعنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر اسانس سیر به عنوان ماده محرک رشد، بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه فیل ماهیان جوان پرورشی، شش جیره غذایی (یک جیره فاقد اسانس سیر و آنتیبیوتیک، یک جیره حاوی آنتیبیوتیک اکسیتتراسایکلین به میزان mg/kg30 و چهار جیره با مقادیر مختلف 50، 100، 150 و mg/kg 200 اسانس سیر) تهیه شد. بچه فیلماهیان پرورشی با وزن متوسط50/1 ±24 گرم به مدت هشت هفته با جیرههای آماده شده تغذیه شدند. در پایان آزمایش بالاترین میزان وزن نهایی (FW) برابر 75/2 ±43/153گرم، بیشترین میزان افزایش وزن (BWI)، 08/8 ±58/516 درصد، بهترین راندمان پروتئین (PER)، 10/0 ±58/2، بالاترین نرخ تولید پروتئین (PPR)، 38/3 ±38/48 درصد، کمترین ضریب مصرف غذا (FCR)، 06/0 ±20/1 و بیشترین میزان پروتئین لاشه، 63/0±42/69 درصد در ماده خشک در تیمار حاوی mg/kg 150 اسانس سیر مشاهده شد که با سایر تیمارها دارای تفاوت معنی دار (05/0>P) بود. در مجموع براساس نتایج این تحقیق افزودن mg/kg 150 اسانس سیر به جیره غذایی فیل ماهیان جوان پرورشی جهت بهبود شاخصهای رشد، تغذیه و کیفیت لاشه در این ماهیان پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
فیل ماهیمحرک رشد
راندمان پروتئین
تولید پروتئین
ترکیب لاشه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology
شاپا
2008-89652538-5380




