| dc.contributor.author | طالبی, بابک | fa_IR |
| dc.contributor.author | سجادی, نوشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | شارمد, ترانه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:14:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:14:27Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T03:14:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T03:14:27Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-02-26 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-12-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | طالبی, بابک, سجادی, نوشین, شارمد, ترانه. (1395). پهنه بندی کیفیت منابع آب آشامیدنی با تلفیق دو روش AHP و GIS در منطقه شمال دشت قزوین. پژوهش های علوم و فنون دریایی, 11(3), 1-14. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2193 | |
| dc.identifier.issn | ۲۵۸۸-۷۵۳X | |
| dc.identifier.uri | http://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_528779.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236544 | |
| dc.description.abstract | <span lang="FA"><span style="font-size: medium;">شناسایی منابع آب آشامیدنی مناسب، وابسته به روش هایی است که بایستی همواره انتخاب صحیح و منطقی را به همراه داشته باشد. یکی از این روش ها تحلیل سلسله مراتبی </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: medium;">(AHP)</span></span><span lang="FA"><span style="font-size: medium;"> است که تلفیق آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: medium;">(GIS)</span></span><span lang="FA"><span style="font-size: medium;">، از جمله ابزارهای ارزیابی برای مدیریت آب های زیرزمینی به شمار می رود. هدف اصلی در این مطالعه سنجش کیفیت آب زیرزمینی برای مصارف آشامیدن در منطقه دشت قزوین می باشد. برای تهیه نقشه کیفیت آب زیرزمینی این منطقه در سال 1392، از پارامترهای کیفی 17 حلقه چاه شامل کل ذرات جامد محلول، سختی کل، سدیم، کلرو سولفات نمونه برداری شد. ابتدا نقشه پهنه بندی پارامترهای مذکور با استفاده از روش درون یابی مجذور عکس فاصله </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: medium;">(IDW)</span></span><span lang="FA"><span style="font-size: medium;"> رسم شده و پس از آن طبقه بندی نقشه ها براساس روش شولر صورت گرفت. سپس وزن دهی پارامترهای مربوطه با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی انجام شد. در مرحله آخر نقشه های طبقه بندی شده در وزن هایشان ضرب و با یکدیگر تلفیق و در نهایت نقشه کیفیت آب زیرزمینی منطقه مورد مطالعه ایجاد گردید. نتایج بیانگر آن است که حدود 83 درصد منطقه مورد مطالعه در محدوده خوب و قابل قبول قرار دارد و حدود 17 درصد در محدوده نامناسب و بد قرار دارد. این نتایج نشان می دهد که قسمت عمده آب منطقه مورد مطالعه در دشت قزوین وضعیتی مطلوب و مناسب دارد و قسمت های شرقی و مرکزی از لحاظ مصارف شرب قابل قبول می باشند.</span></span> | fa_IR |
| dc.format.extent | 574 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم و فنون دریایی | fa_IR |
| dc.subject | آب آشامیدنی | fa_IR |
| dc.subject | سیستم اطلاعات جغرافیایی | fa_IR |
| dc.subject | AHP | fa_IR |
| dc.subject | دشت قزوین | fa_IR |
| dc.subject | محیط زیست آبی | fa_IR |
| dc.title | پهنه بندی کیفیت منابع آب آشامیدنی با تلفیق دو روش AHP و GIS در منطقه شمال دشت قزوین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه هیدروژئوشیمی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 14 | |