بررسی اثر تغذیه ای جلبک Sargassum illicifolium بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولین IgM)) و لیزوزیم در ماهی قزل آلارنگین کمان Onchorhynchus mykiss))
(ندگان)پدیدآور
زمان نژاد, نوشینعمادی, حسینحسین زاده صحافی, اویسنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق به بررسی اثر جلبک Sargassum illicifoliumبر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولین IgM)) و فعالیت لیزوزیم در ماهی قزل آلارنگین کمان پرداخته شده است. برای این منظور، شاخص های فاکتورهای خون، ایمونوگلوبولین IgM و لیزوزیم و تغییرات در شاخص های ایمنی مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد 360 ماهی های قزل آلا10±75 گرمی در 4 تیمار به میزان صفر (شاهد)، 5، 5/7، 10 گرم در کیلوگرم جلبک در رژیم غذایی به مدت 2 ماه تغذیه شدند. پس از اتمام ماه دوم پرورش، از هر تیمار 3 نمونه (به تعداد 12عدد) انتخاب شد و فاکتورهای خونی ماهیان مورد سنجش قرار گرفت. نتایج بدست آمده در این بررسی نشان داد که فاکتورهای ایمنی خون ماهی هایی که با جلبک سارگاسوم تغذیه شده بودند در مقایسه با گروه شاهد، اختلاف معنی داری( 05/0>P) داشتند. سطوح ایمونوگلوبولین IgM و فعالیت لیزوزیم با افزایش مقدار جلبک سارگاسوم و افزایش وزن، افزایش یافتند. نتایج حاصل از درصد تلفات نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جلبک، تلفات کمتری در مقایسه با گروه شاهد داشتند که این موضوع حاکی از اثر ایمنی زایی جلبک سارگاسوم می باشد. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که روند تغییرات ایمونولوژیک در ماهی قزل آلارنگین کمان در نتیجه ی تغذیه با جلبک سارگاسوم افزایش می یابد. افزایش شاخص ها بیانگر اینست که بتاکاروتن موجود در جلبک به شکل قابل توجهی، سیستم ایمنی ماهی قزل آلارنگین کمان را تحریک نموده و باعث افزایش مقاومت آن می گردد.
کلید واژگان
قزل آلارنگین کمانایمونوگلوبولین
لیزوزیم
جلبک سارگاسوم Sargassum illicifolium))
شیلات
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-02-201394-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالسازمان پدید آورنده
1- گروه فیزیولوژی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه شهید بهشتیگروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
گروه گیاه شناسی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه شهید بهشتی
شاپا
2008-2193۲۵۸۸-۷۵۳X




