• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 12, شماره 4 (پیاپی 41)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 12, شماره 4 (پیاپی 41)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی و مقایسه ترکیبات مؤثر در اسانس گیاهان رازیانه و اکالیپتوس به منظور کنترل برخی باکتریهای مهم بیماریزای گیاهی

    (ندگان)پدیدآور
    امیدی نسب, میتراآئینی, میلاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    744.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    گزارش کوتاه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه استفاده از اسانس‌های گیاهی برای دست یابی به مواد ضد باکتریایی طبیعی برای کنترل عوامل بیماری‌زای گیاهی مورد توجه فراوان قرارگرفته است. هدف از این پژوهش، شناسایی و بررسی ترکیبات مؤثر در گیاه رازیانه و اکالیپتوس به منظور کنترل برخی از باکتری­های بیمارگر مهم گیاهی در شرایط آزمایشگاهی است. در تحقیق حاضر ترکیبات عمده گیاهان رازیانه و اکالیپتوس با روش دستگاه گاز کروماتوگرافی- طیف‌سنج جرمی و همچنین اثر ضد میکروبی و حداقل غلظت مهارکننده رشد آن‌ها بر روی تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی کروماتوگرام دستگاه گاز کروماتوگرافی- طیف‌سنج جرمی، در اسانس رازیانه پارا­سیمن (18/30%)، کومینال (74/24%) و بتاپینن (81/11%) و در اسانس اکالیپتوس 1، 8 سینئول (87/47%)، آلفا پینن (94/17%)، پاراسیمن (91/7%) و لیمونن (68/7%) به‌عنوان ترکیبات عمده شناسایی شدند. همچنین، حداقل غلظت مهارکنندگی برای اسانس رازیانه (µg/ml 79/3) و اسانس اکالیتوس (µg/ml54/8) محاسبه شد. اسانس رازیانه بیش‌ترین اثر بازدارندگی معنی­داری را روی کلاویباکتر میشیگاننسیس با قطر هاله بازدارنده 4/4 سانتی‌متر داشت. اسانس اکالیپتوس بیش‌ترین اثر بازدارندگی را روی اروینیا امیلوورا با قطر هاله 3/4 (سانتی­متر) داشت. در تمامی موارد با افزایش غلظت، اثرات ضد باکتریایی نیز افزایش یافت. با توجه به یافته‌های این تحقیق استفاده از این اسانس‌ها می‌تواند به‌عنوان جایگزین مناسبی برای سایر آنتی‌اکسیدان‌های موجود مدنظر قرار گیرد.
    کلید واژگان
    باکتریهای بیماریزا
    آنتی باکتریال
    اسانس
    آنتی اکسیدان
    میکروب شناسی گیاهی

    شماره نشریه
    441
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
    Islamic Azad University, Jahrom Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده کشاورزی، گروه گیاه پزشکی،
    گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

    شاپا
    2008-3068
    URI
    http://jmw.jia.ac.ir/article_668358.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/235608

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب