• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 5, شماره 1 و 2 (پیاپی 12)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 5, شماره 1 و 2 (پیاپی 12)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آلودگی میکروبی انواع شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه در استان قم

    (ندگان)پدیدآور
    ذوالفقاری, محمد رضاگائینی, ریحانهکلهر, ناصرخلیلیان, محدثهرضویان, محمد حسینسلیمانی ساسانی, محبوبه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    717.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: شیر و فرآورده‌های آن نقش مهمی در رژیم غذایی انسان و سلامت جامعه ایفا می‌نمایند. بنابراین توجه به بهداشت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. این پژوهش با هدف بررسی میزان آلودگی میکروبی شیر و فرآورده‌های لبنی تولید شده در واحدهای صنعتی استان قم انجام شد. مواد و روش‌ها: ، در مجموع 903 نمونه مختلف انواع شیر و فرآورده های لبنی به صورت مقطعی- توصیفی از 10 کارخانه تولید لبنیات در استان قم جمع آوری گردید. تمامی نمونه‌ها به منظور شناسایی آلودگی‌های میکروبی با استفاده از روش کشت و آزمون‌های بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: از نظر کیفی 809 مورد (6/89%) از نمونه‌های مورد بررسی، دارای کیفیت قابل قبول و 94 مورد (4/10%) دارای کیفیت غیرقابل قبول بودند. در مجموع میکروارگانیسم‌های آلوده کننده غیرقابل قبول که بیش از حد مجاز استاندارد در نمونه‌های مورد بررسی یافت شدند به ترتیب از نظر فراوانی شامل: انتروباکتریاسه  (3/6%)، اشریشیا کلی  (1/6%)، کپک و مخمر (8/4%)، کلی‌فرم (7/4%)، باکتری‌های هوازی مزوفیل (2/4%) و استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت (1/1%) بودند.  نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که بیشتر محصولات تولید شده در صنایع غذایی استان قم، دارای کیفیت مطلوب یا قابل قبول می‌باشند. با این وجود، با توجه به آلودگی میکروبی برخی از محصولات کارخانجات و نیز کیفیت غیرقابل قبول آن‌ها، باید اقدامات بهداشتی و کنترلی در راستای حذف آلودگی‌های شیر و فرآورده‌های حاصل از آن انجام گیرد.
    کلید واژگان
    آلودگی میکروبی
    شیر
    فرآورده‌های لبنی
    پاستوریزه
    میکروب شناسی غذایی

    شماره نشریه
    1212
    تاریخ نشر
    2012-07-22
    1391-05-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
    Islamic Azad University, Jahrom Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، گروه میکروبیولوژی
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، گروه میکروبیولوژی
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، گروه میکروبیولوژی
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، گروه میکروبیولوژی
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، گروه میکروبیولوژی
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، گروه میکروبیولوژی

    شاپا
    2008-3068
    URI
    http://jmw.jia.ac.ir/article_631698.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/235377

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب