• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 3, شماره 1 (پیاپی 6)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 3, شماره 1 (پیاپی 6)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه شیوع فصلی کوکسیلا بورنتی در شیر گاو به روش واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز آشیانه ای در استان اصفهان

    (ندگان)پدیدآور
    رحیمی, ابراهیمترکی باغبادرانی, زینبدوستی, عباس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    730.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: تب کیو یک بیماری مشترک انسان و دام با انتشار جهانی است که توسط یک ریکتزیای اجباری داخل سلولی به‌نام کوکسیلا بورنتی ایجاد می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع فصلی کوکسیلا بورنتی در شیر خام جمع‌آوری شده از گاوهای شیری در اصفهان انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت مقطعی-توصیفی از دی ماه 1387تا دی ماه 1388 انجام شد. در مجموع 247 نمونه شیر از 90 مجتمع پرورش گاو شیری جمع‌آوری و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز آشیانه‌ای (Nested PCR) مورد آزمایش قرار گرفت. یافته‌ها: در این مطالعه در مجموع 8 نمونه از 247 نمونه (2/3 درصد) از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بود. شیوع کوسیلا بورنتی در فصول مختلف سال متفاوت بود. بالاترین میزان وقوع (6/8 درصد) در فصل زمستان مشاهده شد در حالی که تمام 65 نمونه شیر مربوط به فصل تابستان منفی بودند. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که شیر گاو می‌تواند یکی از مخازن بالقوه کوکسیلا بورنتی در ایران باشد.
    کلید واژگان
    کوکسیلا بورنتی
    شیر گاو
    واکنش زنجیره¬ای پلی¬مراز آشیانه‌ای
    باکتری شناسی
    میکروب شناسی مولکولی

    شماره نشریه
    16
    تاریخ نشر
    2010-04-21
    1389-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
    Islamic Azad University, Jahrom Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، گروه تغذیه
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی

    شاپا
    2008-3068
    URI
    http://jmw.jia.ac.ir/article_631254.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/235365

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب