ارزیابی کیفیت آب رودخانه پیرغار بهمنظور شرب و آبزی پزوری، استان چهار محال و بختیاری
(ندگان)پدیدآور
قائدامینی, فاطمهزمانی احمدمحمودی, رسولنجفی, مریمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی کیفیت آب رودخانه پیرغار استان چهارمحال و بختیاری که بهعنوان یکی از منابع اصلی برای مصارف شهری، روستایی، کشاورزی و آبزی پروری نقش مهمی دارد، نمونههای آب جهت سنجش تعیین پارامترهای فیزیکی و شیمیایی (pH، درجۀ حرارت، کدورت، اکسیژن خواهی بیوشیمیایی، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، اکسیژن محلول، هدایت الکتریکی، نیترات و فسفات ، مجموع مواد جامد معلق ، کل مواد جامد) و پارامترهای میکروبی (کلیفرم کل، مدفوعی و باکتریهای هتروتروفHPC ) از 5 ایستگاه در طول مسیر رودخانه در بهمن ماه سال 94 جمعآوری شد. روشهای نمونهبرداری و انجام آزمایشها مطابق کتاب استاندارد انجمن بهداشت عمومی آمریکا با عنوان روشهای استاندارد برای آزمایشهای آب و فاضلاب متد انجام شد. نتایج نشان داد که درجۀ آلودگی باکتریایی رودخانه طبق اولین استاندارد اروپایی سازمان بهداشت جهانی، با توجه به میزان کلیفرم کل در گروه سوم (یعنی آلودگی زیاد) و با توجه به میزان کلیفرم مدفوعی در گروه اول قرار دارد. همچنین سایر پارامترهای کیفی آب رودخانه طبق استانداردهای آبزیان،استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران، سازمان بهداشت جهانی و مؤسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران در وضعیتی بهینه قرار دارند و تنها میزانEC و کدورت بالاتر از استانداردهای موجود است.
کلید واژگان
پارامترهای میکروبیپارامترهای فیزیکو شیمیایی
رودخانۀ پیرغار
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعیUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکدۀ منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرداستادیار گروه شیلات و محیطزیست، دانشکدۀ منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد
کارشناس شرکت آب و فاضلاب استان چهارمحال و بختیاری
شاپا
2008-77642423-7817




