نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطولابی نژاد, مهرشادfa_IR
dc.contributor.authorطولابی نژاد, میثمfa_IR
dc.contributor.authorطباطبایی, سید علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:08:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:08:35Z
dc.date.available1399-07-09T03:08:35Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:08:35Z
dc.date.issued2017-09-23en_US
dc.date.issued1396-07-01fa_IR
dc.date.submitted2016-09-26en_US
dc.date.submitted1395-07-05fa_IR
dc.identifier.citationطولابی نژاد, مهرشاد, طولابی نژاد, میثم, طباطبایی, سید علی. (1396). سازگاری کشاورزان با تغییرات آب و هوایی و نقش آن در امنیت غذایی خانوارهای روستایی شهرستان پلدختر. مخاطرات محیط طبیعی, 6(13), 67-90. doi: 10.22111/jneh.2017.3148fa_IR
dc.identifier.issn2676-4377
dc.identifier.issn2676-4385
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22111/jneh.2017.3148
dc.identifier.urihttps://jneh.usb.ac.ir/article_3148.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/234525
dc.description.abstract<strong>تغییرات آب و هوایی اثرات زیادی بر معیشت خانوارهای کشاورز دارد که امنیت غذایی آنها را تحت تاثیر قرار داده است. هدف این مطالعه بررسی روش­های سازگاری کشاورزان با تغییرات آب و هوایی، همچنین نقش آن در امنیت غذایی خانوارهای روستایی بوده است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش انجام آن، ترکیبی (کیفی و کمی) است. ابزار گردآوری داده­ها و اطلاعات پرسش­نامه بوده است. جامعه آماری شامل خانوارهای کشاورز شهرستان پلدختر (9431</strong><strong>N=</strong><strong>) بوده که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه­گیری تصادفی ساده 380 خانوار به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده­ها پرسش­نامه (ساختاریافته و بدون­ساختار) می­باشد. برای تحلیل داده­ها از آزمون­های </strong><strong>t</strong><strong> تک­نمونه­ای، ضریب همبستگی </strong><strong>V</strong><strong> کرامر و همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج یافته­ها نشان می­دهد 97 درصد از خانوارهای مورد بررسی، آگاه بودند که تغییرات آب و هوا روی داده و اثرات زیادی بر روی تولید محصولات کشاورزی آنها داشته است. از میان اثرات تغییرات آب و هوایی، خشکسالی و سیل،­ و در مورد آثار احتمالی این تغییرات، کاهش سطح زیرکشت محصولات مهم­ترین تقش را در ناامنی غذایی کشاورزان داشته است. در رابطه با روش­های سازگاری، یافته­ها نشان داد کشاورزانی که از چندین روش سازگاری استفاده نموده­اند در برابر تغییرات آب و هوایی آسیب کمتری دیده­اند. در زمینه امنیت غذایی بررسی یافته­ها نشان داد که 53 درصد خانوارها برای تامین مواد غذایی خود مشکلی نداشته­اند؛ 32 درصد به مواد غذایی دسترسی داشته ولی کیفیت این مواد غذایی در حد پایینی بوده است؛ 11 درصد از پاسخگویان معتقد بودند که برای تامین مواد غذایی خانواده خود دچار نگرانی بوده­اند، همچنین 3 درصد پاسخگویان معتقد بودند که در بعضی از روزها از سه وعده غذایی، به یک یا دو وعده غذایی دسترسی داشته­اند. در مجموع می­توان گفت، خانوارهایی که نسبت به تغییرات آب و هوا آسیب­پذیر­تر بودند دچار ناامنی غذایی بالاتری نیز بودند.</strong>fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه سیستان و بلوچستانfa_IR
dc.publisherUniversity of Sistan and Baluchestanen_US
dc.relation.ispartofمخاطرات محیط طبیعیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Natural Environmental Hazardsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22111/jneh.2017.3148
dc.subjectتغییرات آب و هواییfa_IR
dc.subjectامنیت غذاییfa_IR
dc.subjectمعیشت خانوارهاfa_IR
dc.subjectآسیب‌پذیریfa_IR
dc.subjectکشاورزیfa_IR
dc.subjectشهرستان پلدخترfa_IR
dc.titleسازگاری کشاورزان با تغییرات آب و هوایی و نقش آن در امنیت غذایی خانوارهای روستایی شهرستان پلدخترfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه سیستان وبلوچستان.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری آب و هواشناسی ، دانشگاه خوارزمی تهران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری آب و هواشناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران.fa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue13
dc.citation.spage67
dc.citation.epage90
nlai.contributor.orcid0000-0001-9654-0834


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد