تعیین منحنیهای هم دمای جذب رطوبت کشمش بیدانه سفید
(ندگان)پدیدآور
غلامی پرشکوهی, محمدرشیدی, مجیدبهشتی, بابکنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
از منحنی های هم دما در دفع رطوبت، ذخیره و بستهبندی مواد غذایی استفاده می شود. باتوجه به ویژگی ترکیب مواد غذایی، اندازهگیری تجربی منحنیهای همدمای رطوبت، موردنیاز میباشد. در این تحقیق، منحنی های هم دمای جذب رطوبت کشمش بیدانه سفید در دماهای 30، 40، 50، 60، 70 و 80 درجه سانتیگراد به روش ایستا (وزن سنجی) مطابق با دستورالعملCOST 90 تعیین شد. برای ارائه مدل ریاضی مناسب به منظور توضیح رفتار تعادلی رطوبت کشمش، مدل های گاب، اسمیت، ازوین، هالسی، هندرسون و آرسی وات بررسی شد. برازش مدل آرسی وات در دماهای 30 تا 70 درجه سانتیگراد و مدل گاب در دمای 80 درجه سانتیگراد بهترین مقدار بود. همچنین انرژی پیوندی جذب در کشمش دارای رطوبت 16 درصد، 79/4 کیلو ژول بر مول (mol/kj) تعیین شد.
کلید واژگان
انرژی پیوندیکشمش
مدل آرسی وات
مدل گاب
منحنی همدما
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2008-09-221387-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تاکستان، دانشیار، گروه ماشین های کشاورزی، تاکستاندانشگاه آزاد اسلامی، واحد تاکستان، استادیار گروه ماشین های کشاورزی، تاکستان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، استادیار گروه ماشین های کشاورزی، تهران




