• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کشاورزی (منتشر نمی شود)
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کشاورزی (منتشر نمی شود)
    • دوره 9, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی ‏Aspergillus flavus‏ از خوراک دام و تعیین مقدار آفلاتوکسین ‏M1‎‏ به روش ‏HPLC‏ در‎ ‎شیر گاوداری های تهران ‏

    (ندگان)پدیدآور
    سندگل, محمودامینیان, حشمت الهاعتباریان, حسن رضاابوحسین, گیتیسبزواری, امید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    195.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در سال 1383 جدایه هایی از قارچ ‏Aspergillus flavus‏ از مواد غذایی مورد مصرف در نه گاوداری اطراف ‏تهران (نظیر ذرت، جو، گندم، تخم پنبه، نان خشک، سویا، یونجه، سبوس، آرد جو، کنجاله کلزا، کنجاله پنبه، ‏سیلوی ذرت و تفاله چغندر) جدا شد. توانایی تولید سختینه به وسیله جدایه های حاصل بررسی و مشخص ‏گردید که 9/62 درصد از جدایه ها بر روی محیط ‏CzA‏ سختینه تولید نمودند. درضمن 5/68 درصد از جدایه ها ‏تولیدکننده آفلاتوکسین بودند. دامنه تغییرات در دامداری ها از نظر آلودگی خوراک دام به قارچ ‏A. flavus از 4/20 تا 7/3 درصد بود. درضمن 7/16 درصد جدایه ها مربوط به تفاله چغندر و این خوراک آلوده ترین آنها ‏بود. میانگین درصد جدایه در هر یک از مواد غذایی یونجه، کنجاله کلزا و آرد ذرت 8/1 و کمترین آلودگی به ‏قارچ را داشتند. آزمایش شیر تولیدی گاوداری ها به روش ‏HPLC‏ نشان داد که دامنه آفلاتوکسین ‏‎ M1‎در آنها از ‏‏0009/0 تا ‏ppb‏ 5269/0 بود. ضریب رگرسیون کالیبراسیون برای این آزمایش ها از 99/0 تا 998/0 و ریکاوری ‏حاصل در این آزمایش ها نیز از 3/70 تا 9/ 104 درصد تعیین گردید. ‏
    کلید واژگان
    آفلاتوکسینB ‎‏ و ‏M‏ ‎
    خوراک دام
    شیر

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2007-09-23
    1386-07-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد، گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران‏
    استادیار، گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران ‏
    استاد، گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران ‏
    بخش سم¬شناسی، اداره کنترل دارو و غذا، تهران ‏
    دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران‏

    شاپا
    5524-1562
    URI
    https://joa.ut.ac.ir/article_27974.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/233185

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب