بررسی هیستوپاتولوژیکی ارقام مقاوم و حساس کاهو در خلال رشد قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lactucum
(ندگان)پدیدآور
دهقانی, علیاعتباریان, حسن رضاعلیزاده, عزیزالهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این بررسی، ارقام Green mingnonett و All year که به ترتیب به قارچ Fusarium oxysporum f.sp. Lactucum مقاوم و حساس هستند، از نظر هیستوپاتولوژیکی مورد مطالعه قرار گرفتند. گیاهچه های 15 روزه به روش غوطه ور کردن ریشه در سوسپانسیون اسپور قارچ عامل بیماری با غلظت 106 × 5 اسپور در میلی لیتر مایه زنی شدند. نمونه برداری در زمان های3، 6، 10 و 20 روز پس از مایه زنی انجام شد. نمونه ها پس از برش و نگهداری در محلول های تثبیت کننده و رنگ آمیزی، مورد مطالعه میکروسکوپی قرار گرفتند. در رقم حساسّ All year تغییرات مهم بافت شناختی، شامل تغییر رنگ در سیستم آوندی، انسداد آوندی، تیلوز و اضمحلال بافت در ناحیه آوندی مشاهده گردید. همچنین رشته های میسلیوم به صورت درون و بین سلولی در ناحیه کورتکس ریشه توسعه یافت و پیشرفت قارچ عمدتاً به سمت استوانه ای مرکزی بود. در طی این تحقیق فقط انسداد آوندی در رقم مقاوم Green Mignonett مشاهده شد.
کلید واژگان
ارقام مقاومپژمردگی فوزاریومی
کاهو
هسیتوپاتولوژیکی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2001-03-211380-01-01
ناشر
دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان خوزستاناستاد گروه بیماری شناسی گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
استاد گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس




