بررسی ارزش غذایی ضایعات برگ چای در تغذیه دام
(ندگان)پدیدآور
توفیقى, حسینافضل زاده, احمدفضائلى, حسننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این بررسی، میزان ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف خام، کلسیم و فسفر ضایعات چای کارخانه های شمال کشور تعیین شد که مقادیر آن ها به ترتیب برابر 95، 94، 13/3، 1/23، 0/011 و 29/0 درصد بود. قابلیت هضم پنج جیره آزمایشی حاوی نسبت های مختلف ضایعات چای با یونجه، به وسیله چهار رأس گوسفند نژاد زل بالغ درقالب طرح کاملأ تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار تعیین شد. در جیره حاوی 10 درصد ضایعات چای، ضریب هضمی ماده خشک و پروتئین خام به ترتیب 2/59 و 73 درصد و دو جیره حاوی 30 درصد ضایعات چای برابر 4/5 5 و 62/2 درصد بود. تفاوت ماده خشک و پروتئین خام مصرفی و ضریب هضمی پروتئین خام در جیره های مختلف حاوی ضایعات چای معنی دار بود (p
کلید واژگان
تجزیه پذیریتولید گاز
ضایعات برگ چای
قابلیت هضم
مصرف اختیاری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2003-03-211382-01-01
ناشر
دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهراناستادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج




