بررسی جوانه زدن ارقام کلزا در شرایط شوری
(ندگان)پدیدآور
انفراد, اکبرمجنون حسینى, ناصرپوستینى, کاظمخواجه احمد عطارى, احمد علىنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مؤلفه های جوانه زدن و رشد گیاهچه 25 رقم کلزا، در شش سطح شوری ناشی از کلرور سدیم (NaCl) برحسب هدایت الکتریکی صفر، سه، شش، نه، 12 و 15 دسی زیمنس بر متر در شرایط آزمایشگاه بررسی شد. کاهش درصد جوانه زدن ارقام کلزا بر اثر افزایش سطح شوری تا هدایت الکتریکی 12 دسی زیمنس بر متر معنی دار نبود. ولی زمان لازم برای جوانه زدن با افزایش شوری محیط رشد افزایش پیدا کرد. همبستگی درصد و سرعت جوانه زدن، همچنین درصد جوانه زدن و طول ریشه چه در بیشترین سطح شوری مثبت و معنی دار بود. در ارقام مقاوم به تنش شوری درصد و سرعت جوانه زدن و طول ریشه چه بیشتر بود. براساس دو مؤلفه درصد و سرعت جوانه زدن، ارقام کلزا در سه گروه دسته بندی شدند. از عکس العمل مؤلفه های مختلف جوانه زدن نتیجه می شود که هدایت الکتریکی مطلوب برای گیاه کلزا در دامنه 6-3 دسی زیمنس بر متر است.
کلید واژگان
ارقام کلزاتنش شوری
مولفه های جوانه زنی
هدایت الکترونیکی
واکنش جوانه زنی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2003-09-231382-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهراناستاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج




