مقایسه اثر روشهای مختلف تکثیر بر عملکرد و کیفیت دو رقم پیاز
(ندگان)پدیدآور
اصغرزاده, احمدنیستانى, الیاسرفیعی, مجیدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
برای مقایسه اثر روشهای مختلف کشت بر خصوصیات عملکرد گیاه پیاز یک آزمایش فاکتوریل شامل سه روش کشت (بذر، نشاء و سوخجه) و دو رقم پیاز (آذرشهر و سفید کاشان) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. در هر رقم تأثیر روشهای کشت بر عملکرد و کیفیت محصول معنی دار بود. عملکرد رقم آذرشهر در روش کشت سوخچه ها حدود 30 درصد بیشتر از روش کشت بذر بود. در رقم سفید کاشان بیشترین عملکرد از روش کشت نشاء حاصل شد ولی تفاوت آن با دو روش دیگر معنی دار نبود (05/0 >P). تفاوت درصد کاهش وزن سوخ ها در انبار معنی دار بود. در رقم آذرشهر کمترین آن مربوط به کشت بذر و بیشترین آن مربوط به کشت نثاء بود. در رقم سفید کاشان مقدار درصد کاهش رزن در روش کشت نشاء کمترین و بیشترین آن مربوط به کشت بذر بود. بیشترین درصد ماده خشک در رقم آذرشهر از کشت بذر ولی در رقم سفید کاشان بیشترین درصد ماده خشک مربوط به روش کشت سوخچه ها بود.
کلید واژگان
بذرپیاز آذرشهر
پیاز سفید کاشان
سوخ
سوخچه
نشاء
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2003-09-231382-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروانعضو هیات علمی ایستگاه تحقیقات دیم شمال خراسان
عضو هیات علمی گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان




