بررسی هماهنگی میان استراتژی های سطح کسب و کار و بازارگرایی در چارچوب مراحل چرخه عمر سازمان
(ندگان)پدیدآور
باقری, سید محمداصغری, فرشتهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در شرایط متغیر و نامطمئن کنونی سازمانها به منظور این که در مسیر توسعه، حرکت رو به جلو و با شتابی داشته باشد، نه تنها باید منابع ملموس و ناملموس و قابلیتهای درونی خود را توسعه و گسترش دهند بلکه باید با توجه بیشتر به محیط به صورت موثرتر به تغییرات محیطی پاسخ دهند، و با افزایش قدرت رقابتی خود، جایگاه خود را در میان رقبا مستحکم کنند.
این پژوهش در پی آن است تا شرکتهای فعال در صنایع غذایی استان مازندران را به صورت موردی مطالعه و بررسی نماید که آیا مراحل مختلف چرخه عمر سازمان (معرفی، رشد، بلوغ، افول) میتوانند رابطه بین استراتژیهای رقابتی در سطح کسب و کار و بازارگرایی را تحت تاثیر قرار دهند. جهت تعیین مدل مفهومی پژوهش، از نقاط مرجع استراتژیک، میزان کنترل (کم یا شدید) و کانون توجه (داخلی یا خارجی) استفاده شده است. بر این مبنا استراتژی سطح کسب و کار و مراحل مختلف چرخه حیات تعیین شدند و سپس رابطه گونههای مختلف استراتژیهای سطح کسب و کار با چرخه حیات سازمان بر بازارگرایی مورد بررسی قرار گرفت. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش و نحوه گرد آوری دادههای تحقیق در زمره تحقیقات توصیفی و غیرآزمایشی (پیمایشی) قرار داشته و از سری تحقیقات همبستگی محسوب میگردد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مدیران ، معاونین و کارشناسان ارشد شرکتهای فعال در صنایع غذایی در سطح استان مازندران میباشد. با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق میتوان نتیجه گرفت میان استراتژیهای رقابتی سطح کسب و کار و بازارگرایی با مراحل چرخه حیات سازمان در شرکتهای مورد مطالعه هماهنگی وجود دارد.
کلید واژگان
استراتژی سطح کسب و کاربازارگرایی
نقاط مرجع استراتژیک
چرخه حیات سازمان
شماره نشریه
19تاریخ نشر
2013-07-231392-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتشاپا
1735-949X2008-255X




