• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های تولید گیاهی
    • دوره 21, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های تولید گیاهی
    • دوره 21, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی اثرات کاربرد کودهای زیستی و عناصر ریزمغذی بر عملکرد و برخی خصوصیات زراعی کلزا (Brassica napus L.)

    (ندگان)پدیدآور
    جشنی, رزیتافاتح, اسفندیارآینه بند, امیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    927.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور ارزیابی اثرات کاربرد کودهای زیستی و عناصر ریزمغذی بر عملکرد و برخی خصوصیات زراعی کلزا (Brassica napus L.) آزمایشی در سال زراعی 1392-1391 به صورت فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی و با 3 تکرار در دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا گردید. در این آزمایش، عناصر ریزمغذی در شش سطح: شاهد، سولفات روی (2 و 4 میلی‌لیتر در لیتر)، سولفات آهن (2 و 4 میلی‌لیتر در لیتر)، و توام سولفات روی و آهن (2+2 میلی‌لیتر در لیتر) و کودهای زیستی: شاهد، تلقیح با تیوباسیلوس همراه گوگرد و تلقیح توام نیتروکارا و تیوباسیلوس همراه گوگرد بود. نتایج نشان داد که کاربرد توأم تیوباسیلوس و نیتروکارا بین 9 تا 32 درصد نسبت به عدم کود زیستی و محلول‌پاشی توأم روی و آهن نیز بین 15 تا 50 درصد صفات را بهبود بخشید. اما، کاربرد توأم کود زیستی و ریزمغذی، منجر به افزایش اثرات بر صفات مورد مطالعه از قبیل وزن خورجین، وزن دانه یک خورجین، تعداد روز تا خورجین‌دهی، عملکرد زیست توده، تعداد دانه و عملکرد دانه شد، همچنین، مقدار (4 میلی‌لیتر در لیتر آهن و روی)تاثیر بیشتری بر صفات داشت. به نظر می‌رسد کودهای زیستی می‌تواند جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی باشد و عملکرد محصول کلزا را نیز افزایش دهد.
    کلید واژگان
    آهن
    تیوباسیلوس
    روی
    کلزا
    صفات زراعی
    زراعت
    کشاورزی پایدار

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-02-20
    1393-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences and
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شهید چمران
    دانشگاه شهید چمران
    دانشگاه شهید چمران

    شاپا
    2322-2050
    2322-2778
    URI
    http://jopp.gau.ac.ir/article_2190.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/227775

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب