نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزواره, محسنfa_IR
dc.contributor.authorاسدی صنم, سمانهfa_IR
dc.contributor.authorپیردشتی, همت اللهfa_IR
dc.contributor.authorهاشم پور, ابوذرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:49:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:49:10Z
dc.date.available1399-07-09T02:49:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:49:10Z
dc.date.issued2014-11-22en_US
dc.date.issued1393-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-01-30en_US
dc.date.submitted1391-11-11fa_IR
dc.identifier.citationزواره, محسن, اسدی صنم, سمانه, پیردشتی, همت الله, هاشم پور, ابوذر. (1393). اثر سدیم نیتروپروساید (SNP) بر برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی گیاهچه‌های جو (Hordeum vulgare L. cv. Sahar) در تنش شوری. مجله پژوهش‌های تولید گیاهی, 21(3), 171-189.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2050
dc.identifier.issn2322-2778
dc.identifier.urihttp://jopp.gau.ac.ir/article_2005.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/227761
dc.description.abstractبا هدف بررسی نقش سدیم نیتروپروساید در کاهش تنش اکسیداتیو ناشی از تنش شوری در گیاهچه‌های جو، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه زراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح 1/0 و 2/0 میلی‌مول سدیم نیتروپروساید (SNP) به‌عنوان دهنده نیتریک‌اکساید (NO) و آب مقطر به‌عنوان شاهد و دو سطح شوری (صفر و 300 میلی‌مول نمک کلرید‌سدیم) بودند. در روز هفتم پس از اعمال تیمارها، فعالیت آنزیم‌های سوپر‌اکسید‌دیسموتاز (SOD)، پراکسیداز POD))، کاتالاز (CAT)، آسکوربات پراکسیداز ((APX و پلی‌فنل‌اکسیداز (PPO)، پراکسیده‌شدن لیپیدها و اکسیداسیون پروتئین‌های برگ‌ها اندازه‌گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که در تیمار 1/0 میلی‌مول SNP و در شرایط شور، آنزیم‌های POD و CAT به‌ترتیب با 07/7 و 6/17 میکرومول بر گرم بافت تازه در دقیقه بیشترین فعالیت را داشته‌اند. اثر تنش شوری بر فعالیت آنزیمAPX معنی‌دار نبود با این‌حال، بیشترین فعالیت دو آنزیمSOD و APX، در تیمار 1/0 میلی‌مول SNP به‌دست آمد. همچنین، NO تأثیر معنی‌داری بر فعالیت آنزیم PPO نداشت. علاوه بر‌این، استفاده از NO خارجی به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان، پراکسیده شدن لیپیدهای غشا را کاهش داد و سبب تأخیر در تجزیه پروتئین‌ها شد. در‌کل، به‌نظر می‌رسد که غلظت 1/0 میلی‌مولار نیتریک‌اکساید، بهترین غلظت برای گیاهچه‌های جو در شوری شدید است که می‌تواند با تأثیر بر سیستم دفاعی آنتی‌اکسیدانی گیاه، سبب کاهش اثرات نامطلوب تنش و افزایش احتمالی تحمل گیاهچه‌‌ها در شرایط شور شود.fa_IR
dc.format.extent256
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciences anden_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش‌های تولید گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Production Researchen_US
dc.subjectنیتریک‌اکسایدfa_IR
dc.subjectآنزیم‌های آنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectمالون‌دی‌آلدهیدfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.titleاثر سدیم نیتروپروساید (SNP) بر برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی گیاهچه‌های جو (Hordeum vulgare L. cv. Sahar) در تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی/ دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری/ دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی/دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری/ دانشگاه گیلانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue3
dc.citation.spage171
dc.citation.epage189


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد