تعیین درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی بذر آنغوزه (Ferula assafoetida)
(ندگان)پدیدآور
زنگوئی, مصطفیپارسا, سهیلمحمودی, سهرابجامی الاحمدی, مجیدنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از گیاهان دارویی مهم تیره چتریان است که به دلیل برداشت¬های مکرر از عرصه¬های طبیعی در معرض نابودی قرار گرفته است. شناخت و مطالعه دقیق بیولوژی و رفتار جوانه¬زنی بذر این گیاه می¬تواند منجر به توسعه کشت و حفاظت از عرصه¬های طبیعی آن گردد. این تحقیق به منظور تعیین واکنش دمایی بذر آنغوزه در سال 1390 در آزمایشگاه¬های تکنولوژی بذر و تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. آزمایش در قالب طرح کاملاًًًٌٌٌ تصادفی با 10 تیمار مشتمل بر دماهای 3، 6، 9، 12، 18، 21، 24، 27، 30 و 33 درجه سانتی¬گراد در 4 تکرار به اجرا درآمد. صفات مورد اندازه¬گیری عبارت بودند از: درصد جوانه¬زنی، سرعت جوانه¬زنی و میانگین زمان جوانه¬زنی. اثر دما بر تمامی صفات مورد اندازه¬گیری معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه رگرسیون داده¬ها با مدل خطوط متقاطع(ISL) نشان دادند که دما¬های حداقل، بهینه و حداکثر جوانه¬زنی بذر آنغوزه به ترتیب 06/1 ، 46/13 و 04/31 درجه سانتی¬گراد می¬باشند.
کلید واژگان
گیاهان داروییسرعت جوانه زنی
اهلی سازی گیاهان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences and
سازمان پدید آورنده
فارغ التحصیل/ دانشگاه بیرجندعضو هیئت علمی/دانشگاه بیرجند
عضو هیئت علمی/دانشگاه بیرجند
عضو هیئت علمی/دانشگاه بیرجند
شاپا
2322-20502322-2778




