بررسی خصوصیات جدایههای Dickeya zeae عامل لهیدگی باکتریایی ساقه ذرت و ارزیابی مقاومت بعضی از هیبریدهای تجاری ذرت نسبت به آنها
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
از مزارع ذرت استانهای غرب کشور نمونههایی با علایم پوسیدگی نرم در محل ساقه و رنگ پریدگی و کوتولگی جمعآوری شدند. با کشت این نمونهها روی محیط کشت ائوزین متیلن بلو 20 جدایه باکتری بهمنظور انجام آزمونهای شناسایی انتخاب و خالص گردید. براساس آزمونهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی تمام این جدایهها بهعنوان گونه Dickeya zeae تشخیص داده شدند. برای بررسی مقاومت هیبریدهای ذرت به باکتری لهیدگی ساقه، از دو روش تزریق سوسپانسیون به ساقه در گلخانه و روش ایجاد زخم برگ در آزمایشگاه استفاده شد. در روش تزریق به ساقه هیبریدهای سینگلکراس 647 و 704 با بیشترین درصد لهیدگی ساقه در کلاس حساس و سینگلکراس 700 با مقاومت متوسط و هیبریدهای سینگلکراس 108 و 500 با کمترین درصد لهیدگی ساقه بهعنوان واریتههای مقاوم طبقهبندی شدند. نتایج بهدست آمده از روش زخم برگ همبستگی بالایی (93/0=r) با روش تزریق به ساقه داشتند. در این روش هیبریدهای سینگلکراس 704 و 647 بهعنوان واریتههای حساس و سینگلکراس 108 بهعنوان واریته مقاوم معرفی شد.
کلید واژگان
ارزیابی مقاومتلهیدگی ساقه ذرت
Dickeya zeae
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2010-11-221389-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences and
شاپا
2322-20502322-2778




