تأثیر نوع پایه بر میزان کلروفیل و غلظت عناصر معدنی برگ اورلاندو تانجلو
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش تأثیر چهار پایه مرکبات شامل نارنج (Citrus aurantium)، بکرائی (C. reticulate × C. aurantium)، لیموآب (C. aurantifolia) و ولکامرلمون (C. volkameriana) بر میزان کلروفیل و غلظت عناصر معدنی (ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سدیم، آهن، روی، مس، منگنز، کلر و بور) برگ اورلاندو تانجلو رشدیافته در گلدانهای دارای خاک آهکی در گلخانه در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج نوع پایه تأثیر معنیدار بر میزان کلروفیل برگ داشت و بیشترین میزان کلروفیل روی پایه نارنج بهدست آمد. به غیر از کلسیم، منیزیم، مس و بور غلظت سایر عناصر تحتتأثیر نوع پایه در برگ اختلاف معنیدار داشت. غلظت ازت و کلسیم روی همه پایهها و منگنز تنها روی پایه لیموآب کمتر از حد مطلوب و غلظت مس و کلر روی تمام پایهها زیادتر از حد مطلوب بود. پایه نارنج بالاترین غلظت کلر و پایه ولکامرلمون بالاترین غلظت سدیم را در برگ داشتند.
کلید واژگان
مرکباتپایهها
اورلاندو تانجلو
کلروفیل
عناصر معدنی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2010-11-221389-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences and
شاپا
2322-20502322-2778




