بررسی تأثیر عناصر و مواد غذایی تشکیلدهنده محیطهای کشت بر جنینزایی رویشی دمبرگ هویج (Daucus carota L.)
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جنینزایی رویشی، روش جدیدی برای ازدیاد انبوه گیاهان در شرایط درون شیشهای میباشد. این تکنیک تحتتأثیر عوامل مختلفی از جمله ترکیب مواد و عناصر غذایی موجود در محیطهای کشت قرار دارد. به این منظور برای بررسی نقش و میزان تأثیر این بخش مهم تشکیلدهنده محیط کشت بر میزان جنینزایی رویشی گیاه هویج، آزمایشی در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی با 12 تیمار در 4 تکرار انجام شد. برای انجام آزمایش قطعات 1 سانتیمتری از دمبرگ هویج در سه محیط کشت MS، B5 و NL در فاز القایی کشت و بعد از 3 هفته اندامهای القا شده به فاز ظهور جنین منتقل شدند. 6 هفته بعد از مرحله ظهور جنین، شمارش جنینها در مراحل مختلف جنینزایی انجام شد. نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری بین سه محیط کشت یادشده از لحاظ تشکیل جنینهای رویشی گیاه هویج وجود دارد (01/0P
کلید واژگان
هویجکشت بافت
محیط کشت
جنینزایی رویشی
عناصر غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2010-05-221389-03-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences and
شاپا
2322-20502322-2778




