نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمنصوری مقدم, منصورfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, یارمحمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:41:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:41:14Z
dc.date.available1399-07-09T02:41:14Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:41:14Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-01-31en_US
dc.date.submitted1396-11-11fa_IR
dc.identifier.citationمنصوری مقدم, منصور, قاسمی, یارمحمد. (1396). مطالعه مردم شناختی نظام غذایی عشایر استان ایلام. نامه انسان شناسی, 15(26), 157-183.fa_IR
dc.identifier.issn1375-2096
dc.identifier.urihttp://journal.asi.org.ir/article_35312.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/224944
dc.description.abstractغذا و چگونگی تامین آن همیشه مهمترین نگرانی انسان بوده زیرا در طول تاریخ مسئله غذا و چگونگی تامین آن یک نیاز مبرم برای بقای آدمی بوده است. این نظام تدارک غذا شامل مجموعه شیوه‌ها و وسائل محسوس و غیر محسوسی است که در هر فرهنگی جهت تولید، نگهداری و توزیع غذا و مواد خوراکی مورد بهره برداری قرار گرفته است. در این مقاله سعی بر این است که پس از روشن کردن مفهوم غذا در میان جامعه عشایری استان ایلام به ویژگی‌های نظام تدارک غذا پرداخته شود. سوالی که در این نوشتار به دنبال پاسخگویی آن هستیم این است که آیا نظام غذایی عشایر استان ایلام تحت تاثیر شیوه زیست کوچندگی و سایر مشخصه‌های این نوع از فرهنگ است؟ نظام غذایی و مواد خوراکی مورد مصرف عشایر کوچنده به دلیل شرایط و اقتضائات زندگی کوچندگی و سازگاری و انطباق با آن شرایط، دسترسی محدود به منابع و مواد غذایی در مناطق روستایی و شهری، نبود امکانات نگهداری و فاسد شدن مواد غذایی و از همه مهمتر رفتارها و عادات غذایی رایج در میان آنها از محدودیت و سادگی خاصی برخوردار است لذا شاهد نظام غذایی و نظام آشپزی متنوع و پیچیده‌ای در بین  این گروه از جامعه نیستیم. با این وجود، این شیوه با سبک زندگی آنها سازگار و منطبق است.fa_IR
dc.format.extent317
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن انسان شناسی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنامه انسان شناسیfa_IR
dc.subjectغذاfa_IR
dc.subjectنظام غذاییfa_IR
dc.subjectنظام معیشتیfa_IR
dc.subjectعشایر ایلامfa_IR
dc.titleمطالعه مردم شناختی نظام غذایی عشایر استان ایلامfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری مردم شناسی دانشگاه تهران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentهیئت علمی دانشگاه ایلامfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue26
dc.citation.spage157
dc.citation.epage183


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد