نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorساداتی, سید محمدهانیfa_IR
dc.contributor.authorودادهیر, ابوعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:41:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:41:12Z
dc.date.available1399-07-09T02:41:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:41:12Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-19en_US
dc.date.submitted1397-10-29fa_IR
dc.identifier.citationساداتی, سید محمدهانی, ودادهیر, ابوعلی. (1391). خام گیاه خواری به مثابه یک فرهنگ. نامه انسان شناسی, 10(16), 67-115.fa_IR
dc.identifier.issn1375-2096
dc.identifier.urihttp://journal.asi.org.ir/article_34080.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/224934
dc.description.abstract<span class="brief">امروزه گیاه خواری و خام گیاه خواری در زمره مهم ترین تحولات اجتماعی ـفرهنگی جوامع معاصر قلمداد می شوند. تامل در این تحول یا جنبش گویای آن است که خام گیاه خواری صرفاً یک سبک زندگی یا الگوی رفتار تغذیه ای ساده نیست، بلکه در حال بدل شدن و عمل کردن به مثابه یک فرهنگ است. یعنی اگر فرهنگ را شیوه هایی برای اندیشیدن و سبک هایی برای زیستن تلقی کنیم، خام گیاه خواری در واقع سبک هایی برای اندیشیدن، طریقتی برای جست وجوی معنی، منظومه ای از فعالیت ها برای معنی بخشی و روشی برای زیستن ارایه می دهد که به نظر می رسد با یک سبک زندگی سالم ارتباطی تنگاتنگ دارد. با توجه به رواج گیاه خواری در جامعه ایران، به ویژه در سال های اخیر، این مقاله در پی پرداختن به این موضوع در چارچوب پیشینه و ادبیات حوزه مردم شناسی و جامعه شناسی غذا و تغذیه است. از این رو، این مقاله با الهام از برخی مفاهیم نظریه انتقادی و با اتخاذ رویکرد روش شناختی کیفی، دعاوی اقامه شده، روایت های بیان شده و تجارب زیسته و درک شده خام گیاه خواران عضو «انجمن تغذیه طبیعی» را مورد کندوکاو قرار داده است. نتایج این مطالعه موید آن است که اکثر خام گیاه خواران مورد مطالعه، خام گیاه خواری را به مثابه نوعی فرهنگ رهایی بخش، یعنی رهایی از هژمونی صنعت فرهنگِ مرتبط با گوشت، بیگانگی و نیز شی وارگی منبعث از آن تلقی می کنند. در واقع، به باور مشارکت کنندگان این مطالعه کیفی، خام گیاه خواری برای مدیریت صنعت فرهنگِ مرتبط با گوشت و مقاومت در برابر کلیه فعالیت های اقامه دعوی که برای تغییر ماهیت واقعی و طبیعی مواد غذایی صورت می گیرد، ضروری است.<br /></span>fa_IR
dc.format.extent791
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن انسان شناسی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنامه انسان شناسیfa_IR
dc.subjectخام گیاه خواریfa_IR
dc.subjectصنعت فرهنگfa_IR
dc.subjectبیگانگیfa_IR
dc.subjectشی وارگیfa_IR
dc.subjectمردم شناسی غذا و تغذیهfa_IR
dc.subjectانجمن تغذیه طبیعیfa_IR
dc.titleخام گیاه خواری به مثابه یک فرهنگfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentهیئت علمی دانشگاه پیام نورfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مردم شناسی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue16
dc.citation.spage67
dc.citation.epage115


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد