نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتقی زاده قصاب, افروزfa_IR
dc.contributor.authorصفادوست, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorمصدقی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:37:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:37:26Z
dc.date.available1399-07-09T02:37:26Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:37:26Z
dc.date.issued2020-02-20en_US
dc.date.issued1398-12-01fa_IR
dc.date.submitted2020-02-23en_US
dc.date.submitted1398-12-04fa_IR
dc.identifier.citationتقی زاده قصاب, افروز, صفادوست, آزاده, مصدقی, محمدرضا. (1398). اثر شوری و سدیمی بودن آب آبیاری بر برخی ویژگی های فیزیکی خاک. مدیریت آب در کشاورزی, 6(2), 133-144.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4531
dc.identifier.issn2676-4369
dc.identifier.urihttp://wmaj.iaid.ir/article_104813.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223604
dc.description.abstractاز چالش‌های مهم توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی، حفاظت از منابع آب و خاک با الگوی فعلی تولید محصولات زراعی است. در اغلب موارد، افزایش عملکرد محصول همراه با پیامدهای منفی بر محیط زیست بوده است. شور و سدیمی شدن خاک یک خطر عمده زیست محیطی است که پتانسیل کشاورزی را محدود می‌کند و با مدیریت نادرست کشاورزی و استفاده بیش از حد از منابع آب به‌ویژه در اقلیم‌های خشک ارتباط تنگاتنگی دارد. این مقاله به منظور کمک به تولیدکننده زراعی یا مالک زمین‌های کشاورزی برای درک تفاوت‌های بین شرایط شور و سدیمی تهیه شده است و در آن، پیامدهای منفی شوری و سدیمی بودن آب آبیاری بر خاک بررسی شده و به کاربرد نتایج پژوهش در مدیریت مناسب زمین‌ها و بررسی عوامل مؤثر بر تخریب ساختمان خاک اشاره شده است. در این پژوهش، دو خاک لوم‌رسی و لوم‌شنی با کیفیت‌های متفاوت آب (ترکیبی از سطح‌های مختلف شوری و سدیم) پنج بار تر و خشک شدند. مقدار رطوبت خاک در مکش‌های ماتریک 0، 10، 20، 40، 60، 100، 300، 1000، 2000، 4000 و 15000سانتی‌متر، رس قابل پراکنش و هدایت هیدرولیکی اشباع خاک اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که افزایش سدیم سبب پراکنش ذرات ریز خاک گردید و با افزایش رس قابل پراکنش خاک، هدایت هیدرولیکی اشباع خاک را کاهش می‌دهد. همچنین افزایش سدیم با تبدیل منافذ درشت به منافذ ریز، رطوبت خاک را در مکش‌های ماتریک بالا افزایش داد. افزایش شوری آب، سبب هم‌آوری ذرات خاک شد و با ایجاد منافذ جدید در خاک، ظرفیت نگهداشت آب افزایش یافت.fa_IR
dc.format.extent696
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمدیریت آب در کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofWater Management in Agricultureen_US
dc.subjectساختمان خاکfa_IR
dc.subjectکیفیت آبfa_IR
dc.subjectپراکنش ذرات خاکfa_IR
dc.titleاثر شوری و سدیمی بودن آب آبیاری بر برخی ویژگی های فیزیکی خاکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue2
dc.citation.spage133
dc.citation.epage144


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد