تأثیر عصاره اتانولی زعفران بر هیستوپاتولوژی و شاخصهای آسیب بافت کبد در موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
(ندگان)پدیدآور
رهبانی نوبر, محمدمهاجری, داریوشرضایی, علیرضائی مقدم, عادلنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر محافظتی عصاره اتانولی زعفران بر تغییراتبیوشیمیاییوپاتولوژی بافتکبد در موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین مورد بررسی قرار گرفت. موشهای صحرایی نر به تعداد 40 سر به طور تصادفی به 4 گروه 10 تایی شامل گروههای: 1- شاهد سالم، 2-سالم تیمار با عصاره الکلی کلاله زعفران، 3- دیابتی و 4- دیابتی تیمار با عصاره الکلی کلاله زعفران تقسیم شدند. برای دیابتی کردن موشها، استرپتوزوتوسین با تک دز mg/kg 65 بهصورت داخل صفاقی تزریق شد. از زمان شروع آزمایش، به گروههای تیمار با عصاره، عصاره به میزان mg/kg40 به مدت 8 هفته به طور روزانه و به روش داخل صفاقی، به شکل محلول در سالین نرمال (/kgml 10) تزریق شد. به گروههای شاهد نیز، نرمال سالین با روش مشابه تجویز گردید. بعد از 8 هفته، شاخصهای سرمی آسیب بافت کبد و هیستوپاتولوژی آن مورد بررسی قرار گرفت. موشهای صحرایی دیابتی افزایش معنیدار شاخصهای سرمی آسیب بافت کبد را در مقایسه با گروه شاهد نشان دادند (05/0pp). نتایج آسیبشناسی بافت کبد با یافتههای بیوشیمیایی همراستا بود. نتایجاینمطالعهنشانداد عصاره زعفران دارایاثراتمحافظتیاز بافت کبد در دیابت ناشی از استرپتوزوتوسین میباشد.
کلید واژگان
دیابتکبد
زعفران
بیومارکرهای آسیب کبد
هیستوپاتولوژی
موش صحرایی
شماره نشریه
319تاریخ نشر
2011-11-221390-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه زیست شناسی، اهر، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، ، دانشکده دامپزشکی، گروه پاتوبیولوژی، تبریز، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی، تبریز، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، باشگاه پژوهشگران جوان، اردبیل، ایران
شاپا
2322-47462476-6984




