ارزیابی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدهای چرب 3n- به رقیق کننده بایوکسل بر قابلیت انجماد اسپرم بز
(ندگان)پدیدآور
انصاری, مهدیتوحیدی, آرمینمرادی شهر بابک, محمدنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر افزودن سطوح مختلف اسیدهای چرب 3n- به رقیق کننده بایوکسل بر قابلیت انجماد اسپرم بز بود. 6 رأس بز بالغ مهابادی برای جمعآوری اسپرم انتخاب شده و اسپرمگیری بهوسیله مهبل مصنوعی انجام گرفت. پس از ارزیابی شاخصهای کیفی، اسپرمها مخلوط و به 4 گروه مساوی تقسیم شد. گروههای تیماری شامل سطوح 0، 1/0، 1 و 10 نانوگرم در میلیلیتر اسید چرب بودند. فراسنجههای تحرک و تحرک پیشرونده، زندهمانی و درصد اسپرمهای ناهنجار ارزیابی شده و نرخ بازیافت اسپرم محاسبه شد. دادهها به وسیله Proc GLM نرم افزار SAS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین درصد تحرک و نرخ بازیافت گروه ng/ml 10 به صورت معنیداری بالاتر از گروه 0، 1/0 و 1 نانوگرم در میلیلیتر بود. درصد تحرک پیشرونده در گروههای 10 و 1/0 نانوگرم در میلیلیتر به طور معنیداری بالاتر از صفر و 1 نانوگرم در میلیلیتر بود. درصد زندهمانی در سطح 1 نانوگرم در میلیلیتر به صورت معنیداری پایینتر از سطوح دیگر بود. درصد اسپرمهای ناهنجار بین سطوح مختلف اسید چرب تفاوت معنیداری نداشت. نتایج نشان داد که افزودن سطح 10 نانوگرم در میلیلیتر اسیدچرب قابلیت انجماد اسپرم بز را بهبود میبخشد.
کلید واژگان
اسیدهای چرب 3n-قابلیت انجماد
منی
بایوکسل
شماره نشریه
416تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانگروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
شاپا
2322-47462476-6984




