| dc.contributor.author | سلیمانی, پریسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | گلیان, ابولقاسم | fa_IR |
| dc.contributor.author | طهماسبی, عبدالمنصور | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدقی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:36:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:36:49Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:36:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:36:49Z | |
| dc.date.issued | 2011-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-07-24 | en_US |
| dc.date.submitted | 1389-05-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلیمانی, پریسا, گلیان, ابولقاسم, طهماسبی, عبدالمنصور, صدقی, محمد. (1389). بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله گوار (Cyamopsis tetragonoloba) و آنزیم بتاماناناز بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی سرم و عملکرد مرغهای تخمگذار. آسیبشناسی درمانگاهی دامپزشکی, 4(416), 975-985. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-4746 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6984 | |
| dc.identifier.uri | http://jvcp.iaut.ac.ir/article_518297.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223397 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر استفاده از سطوح مختلف کنجاله گوار با مکمل آنزیمی و بدون آن، بر کیفیت تخممرغ و عملکرد مرغهای تخمگذار انجام شد. دویست و هشتاد و هشت مرغ تخمگذار در سن 58 هفتگی به مدت 12 هفته با جیرههای حاوی 0، 3، 6 و 9% کنجاله گوار با و بدون مکمل آنزیم بتاماناناز (همیسل) تغذیه شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل 4×2 در غالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت، به طوری که در هر تیمار، 4 تکرار (در هر تکرار 9 قطعه مرغ) وجود داشت. تغذیه مرغها تا سطح 9% کنجاله گوار، بر روی درصد تولید تخممرغ، وزن مخصوص، وزن پوسته و ضخامت پوسته اثر منفی نداشت. میزان تخممرغ تولیدی روزانه مرغهای تغذیه شده با جیره حاوی 9% کنجاله گوار در مقایسه با جیره 3% و گروه کنترل، بهطور معنیداری کاهش یافت. عملکرد، کیفیت تخم مرغ و فاکتورهای خونی تحت تأثیر آنزیم بتاماناناز قرار نگرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که تا سطح 6% کنجاله گوار میتواند در جیره مرغهای تخمگذار در سن 58 تا 70 هفتگی بدون اثر منفی بر عملکرد و پارامترهای کیفی تخممرغ استفاده شود. استفاده از سطوح پایین کنجاله گوار (3%) در مرغهای تخمگذار تغذیه شده با جیره بر پایه ذرت و سویا به دلیل خواص پریبیوتیکی گوار، میتواند باعث بهبود در عملکرد شود. بهعلاوه کنجاله گوار در سطوح 6 و 9% باعث کاهش میزان کلسترول و تریگلیسرید سرم شد و استفاده از کنجاله گوار بر تیتر SRBC، IgG و IgM تأثیرگذار نبود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 709 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | آسیبشناسی درمانگاهی دامپزشکی | fa_IR |
| dc.subject | کنجاله گوار | fa_IR |
| dc.subject | مرغهای تخمگذار | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم بتاماناناز | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله گوار (Cyamopsis tetragonoloba) و آنزیم بتاماناناز بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی سرم و عملکرد مرغهای تخمگذار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکترای تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 416 | |
| dc.citation.spage | 975 | |
| dc.citation.epage | 985 | |