نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلیمانی, پریساfa_IR
dc.contributor.authorگلیان, ابولقاسمfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, عبدالمنصورfa_IR
dc.contributor.authorصدقی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:36:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:36:49Z
dc.date.available1399-07-09T02:36:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:36:49Z
dc.date.issued2011-02-20en_US
dc.date.issued1389-12-01fa_IR
dc.date.submitted2010-07-24en_US
dc.date.submitted1389-05-02fa_IR
dc.identifier.citationسلیمانی, پریسا, گلیان, ابولقاسم, طهماسبی, عبدالمنصور, صدقی, محمد. (1389). بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله گوار (Cyamopsis tetragonoloba) و آنزیم بتاماناناز بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی سرم و عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار. آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی, 4(416), 975-985.fa_IR
dc.identifier.issn2322-4746
dc.identifier.issn2476-6984
dc.identifier.urihttp://jvcp.iaut.ac.ir/article_518297.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223397
dc.description.abstractاین آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر استفاده از سطوح مختلف کنجاله گوار با مکمل آنزیمی و بدون آن، بر کیفیت تخم­مرغ و عملکرد مرغ­های تخم­گذار انجام شد. دویست و هشتاد و هشت مرغ تخم­گذار در سن 58 هفتگی به مدت 12 هفته با جیره­های حاوی 0، 3، 6 و 9% کنجاله گوار با و بدون مکمل آنزیم بتاماناناز (همی­سل) تغذیه شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل 4×2 در غالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام گرفت، به طوری که در هر تیمار، 4 تکرار (در هر تکرار 9 قطعه مرغ) وجود داشت. تغذیه­ مرغ­ها تا سطح 9% کنجاله گوار، بر روی درصد تولید تخم­مرغ، وزن مخصوص، وزن پوسته و ضخامت پوسته اثر منفی نداشت. میزان تخم­مرغ تولیدی روزانه مرغ­های تغذیه شده با جیره­ حاوی 9% کنجاله گوار در مقایسه با جیره 3% و گروه کنترل، به­طور معنی­داری کاهش یافت. عملکرد، کیفیت تخم مرغ و فاکتورهای خونی تحت تأثیر آنزیم بتاماناناز قرار نگرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که تا سطح 6% کنجاله گوار می­تواند در جیره­ مرغ­های تخم­گذار در سن 58 تا 70 هفتگی بدون اثر منفی بر عملکرد و پارامترهای کیفی تخم­مرغ استفاده شود. استفاده از سطوح پایین کنجاله گوار (3%) در مرغ­های تخم­گذار تغذیه شده با جیره­ بر پایه­ ذرت و سویا به دلیل خواص پری­بیوتیکی گوار، می­تواند باعث بهبود در عملکرد شود. به­علاوه کنجاله­ گوار در سطوح 6 و 9% باعث کاهش میزان کلسترول و تری­گلیسرید سرم شد و استفاده از کنجاله­ گوار بر تیتر SRBC، IgG و IgM تأثیرگذار نبود.fa_IR
dc.format.extent709
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofآسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.subjectکنجاله گوارfa_IR
dc.subjectمرغ‌های تخم‌گذارfa_IR
dc.subjectآنزیم بتامانانازfa_IR
dc.titleبررسی اثر سطوح مختلف کنجاله گوار (Cyamopsis tetragonoloba) و آنزیم بتاماناناز بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی سرم و عملکرد مرغ‌های تخم‌گذارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue416
dc.citation.spage975
dc.citation.epage985


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد