• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 12, 3 (47) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 12, 3 (47) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر مصرف ساکارومایسس ‌سرویزیه فعال و غیرفعال و ترکیب آن‌ها بر عملکرد، سطوح آنتی‌اکسیدانی و شاخص‌ پراکسیداسیون چربی‌ در سرم خون بلدرچین‌ ژاپنی

    (ندگان)پدیدآور
    نیک پیران, حسینمنافی, حامدوحدت پور, توحید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    919.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    باتوجه به­اینکه تاثیرات مختلف پروپیوتیک­ها­، پره‌بیوتیک­ها­ و سین­بیوتیک­ها بر میزان تولید و رشد در جوجه‌های گوشتی بیان شده است، لذا هدف مطالعه ­حاضر بررسی تاثیر پروبیوتیک، پره‌بیوتیک و مخلوطی از آن دو بر عملکرد، سطوح آنتی‌اکسیدانی و شاخص‌ پراکسیداسیون چربی در بلدرچین‌های ژاپنی بود. بدین­منظور، تعداد 192 قطعه جوجه یک­روزه بلدرچین ژاپنی به­طور تصادفی به 4 گروه با 4 تکرار 12 قطعه‌ای به صورت مخلوط تقسیم و به مدت 42 روز ارزیابی گردیدند. گروه شاهد فقط جیره پایه دریافت کرد، ولی در گروه دوم (گروه پروبیوتیک)­ ­مخمر ساکارومایسس ­سرویزیه فعال به­میزان یک ‌گرم در کیلوگرم دان، در گروه سوم (گروه پره‌بیوتیک) مخمر ساکارومایسس­ سرویزیه غیرفعال به­میزان نیم‌ گرم در کیلوگرم دان و در گروه چهارم (گروه سین‌بیوتیک) نیم‌ گرم مخمر ساکارومایسس ­سرویزیه+250 میلی‌گرم از مخمر ساکارومایسس ­سرویزیه غیرفعال در کیلوگرم دان به جیره پایه اضافه گردید. نتایج نشان داد کهمیانگین سطح سرمیمالون­دی­آلدئید (MDA) فقط در جنس نر بین گروه­های مختلف دارای اختلاف معنی‌دار بود (05/0p). همچنین گروه چهارم با بیشترین میزان MDA با گروه سوم با کمترین میزان MDA، دارای اختلاف معنی‌دار بود (05/0p). میانگین سطح ظرفیت آنتی­اکسیدانی ­تام (TAC) در گروه­های مورد مطالعه تفاوت معنی‌داری نداشت. از طرف دیگر میانگین میزان مصرف خوراک و میانگین وزن بدن در کل دوره نگه­داری در گروه­های دوم و سوم نسبت به گروه شاهد افزایش و میزان ضریب تبدیل ­غذایی نیز در گروه­های مذکور نسبت به گروه شاهد و سین‌بیوتیک کاهش معنی‌داری داشت. بهترین میزان بازده لاشه نیز در گروه پره‌بیوتیک مشاهده شد. پروبیوتیک و پره‌بیوتیک مورد استفاده تنها در عملکرد بلدرچین ژاپنی تاثیر مثبتی داشتند، ولی تاثیر مشخصی بر سطح سرمی MDA وTAC سرم­ خون بلدرچین‌های ژاپنی نشان ندادند.
    کلید واژگان
    بلدرچین ژاپنی
    مالونیل‌دی‌آلدئید
    ظرفیت آنتی‌اکسیدانی‌ تام
    پر‌اکسیداسیون
    عملکرد

    شماره نشریه
    347
    تاریخ نشر
    2018-10-23
    1397-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم درمانگاهی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
    فارغ‌التحصیل دکتری عمومی دامپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_544450.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223213

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب