• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, 3 (39) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, 3 (39) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین مقادیر بتاکاروتن و ویتامین Aسرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز در فصول مختلف سال

    (ندگان)پدیدآور
    هدایت, نگارقدردان مشهدی, علیرضاشهریاری, علیزارعی, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    842.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­دلیل نقش ویژه ویتامین A در بافت­ها و اعضاء مختلف بدن، در شرایط کمبود آن نشانه­های بالینی متنوعی مشاهده می­گردد. به­علاوه، در مواردی که کمبود مرزی این ویتامین بدون حضور نشانه­های بالینی مشهود مطرح است‎‏، کاهش بهره­وری همچون ناباروری پدید می­آید. در مطالعه حاضر تغییرات فصلی بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز مورد بررسی قرار گرفته است‏. ‏‏در فاصله آبان ماه سال 1392 لغایت تیر ماه سال 1393 در مجموع 360 رأس گوسفند نمونه­گیری شدند. برای اندازه­گیری فاکتورهای فوق از روش اسپکتروفتومتری استفاده گردید. نتایج با استفاده از آزمون تی (t-test) مورد تحلیل آماری قرار گرفت. میانگین و خطای استاندارد غلظت بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد به­ترتیب 5/1±9/209 و ‏9/0±98 میکروگرم در دسی­لیتر و 4/0±8/19 و 8/0±3/32 میکروگرم در گرم تعیین گردید. اگرچه غلظت مواد اندازه­گیری شده در بین دو گروه سنی مختلف (گوسفندانی که فقط دندان شیری داشتند و گوسفندان دارای حداقل یک عدد دندان بالغ) اختلاف آماری معنی­دار نداشت، اما میزان سرمی و کبدی ویتامین A در بین دو جنس واجد تفاوت آماری معنی­داری بود (05/0pp
    کلید واژگان
    ویتامین A
    بتاکاروتن
    گوسفند
    اهواز

    شماره نشریه
    339
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    رزیدنت بیماری‌های داخلی دام‌های بزرگ، دانشکده‌ دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
    استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده‌ دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
    دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
    دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده‌ دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_526476.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223208

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب