تاثیر عصاره آبی چای سفید بر سطح سرمی آنزیمهای آنتیاکسیدانی در موشهای صحرایی مواجهه شده با آرسنیک
(ندگان)پدیدآور
رسولی فرد, محمدحسنزرگری, فلورنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استرس اکسیداتیووضعیتی است که در آن توانایی سیستم بیولوژیک برای سمزدایی و از بینبردن آثار مخرب رادیکالهای آزاد کافی نمیباشد و آسیب اکسیداتیو به سلولها یا بافتها منجر به توسعه بیماریهایی از قبیل سرطان، آترواسکلروز و آسیبهای دژنراتیو میشود. فلاوونوئیدها و ترکیبات فنلی ظرفیت بالای آنتیاکسیدانی و نقش مهم در سلامتی دارند و باعث افزایش سیستم دفاع آنتیاکسیدانی در برابر استرس اکسیداتیو میگردند. چای سفید از جمله گیاهانی هست که به دلیل ظرفیت آنتیاکسیدانی بالا اخیراً مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر چای سفید بر استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک میباشد. در این مطالعه از 32 سر موش صحرایی نر بالغ در چهار گروه هشتتایی استفاده شد. گروه اول موشهای صحرایی سالم (گروه شاهد) که آب مقطر را روزانه به همراه رژیم غذایی استاندارد به صورت گاواژدریافت کردند. گروه دوم موشهای صحرایی تیمارشده با آرسنیک با غلظت ppm200 در آب آشامیدنی،گروه سوم موشهای صحرایی تیمارشده با عصاره چای سفید با غلظت 5/1 درصد به صورت گاواژ و گروه چهارم موشهای صحرایی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را از طریق گاواژ همراه با آرسنیک (ppm 100 در آب آشامیدنی) دریافت کردند. بعد از پایان دوره تیمار (28 روز) خونگیری انجام و سطح سرمی آنزیمهای آنتیاکسیدانی کاتالاز (CAT) گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD)و ظرفیت تام آنتیاکسیدانی (TAC) و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) مورد سنجش قرار گرفت. عصاره آبی چای سفیدباعث افرایش معنیدار فعالیت آنزیمهای CAT، GPx وSOD و کاهش معنیدار MDA و افزایش TAC گردید (05/0>p). نتایج نشان داد که مصرف چای سفید با افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و تقویت سیستم دفاع آنتیاکسیدانی باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک میگردد.
کلید واژگان
آرسنیکآنزیمهای آنتیاکسیدان
استرس اکسیداتیو
چای سفید
شماره نشریه
234تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران.گروه علوم پزشکی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران.
شاپا
2322-47462476-6984




