• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 9, 2 (34) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 9, 2 (34) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر عصاره آبی چای سفید بر سطح سرمی آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در موش‌های صحرایی‌ مواجهه شده با آرسنیک

    (ندگان)پدیدآور
    رسولی فرد, محمدحسنزرگری, فلور
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    881.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استرس اکسیداتیووضعیتی است که در آن توانایی سیستم بیولوژیک برای سم­زدایی و از بین­بردن آثار مخرب رادیکال­های آزاد کافی نمی­باشد و آسیب اکسیداتیو به سلول­ها یا بافت­ها منجر ­به توسعه بیماری­هایی از قبیل سرطان، آترواسکلروز و آسیب­های دژنراتیو می­شود. فلاوونوئیدها و ترکیبات فنلی ظرفیت بالای آنتی­اکسیدانی و نقش مهم در سلامتی دارند و باعث افزایش سیستم دفاع آنتی­اکسیدانی در برابر استرس اکسیداتیو می­گردند. چای سفید از جمله گیاهانی هست که به دلیل ظرفیت آنتی­اکسیدانی بالا اخیراً مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر چای سفید بر استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک می­باشد. در این مطالعه از 32 سر موش صحرایی نر بالغ در چهار گروه هشت­تایی استفاده شد. گروه اول موش­های صحرایی سالم (گروه شاهد)  که آب مقطر را روزانه به همراه رژیم غذایی استاندارد به صورت گاواژدریافت کردند. گروه دوم موش­های صحرایی تیمار­شده با آرسنیک با غلظت ppm200 در آب آشامیدنی،گروه سوم موش­های صحرایی تیمار­شده با عصاره چای سفید با غلظت 5/1 درصد به صورت گاواژ و گروه چهارم موش­های صحرایی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را از طریق گاواژ همراه با آرسنیک (ppm  100 در آب آشامیدنی) دریافت کردند. بعد از پایان دوره تیمار (28 روز) خون­گیری انجام و سطح سرمی آنزیم­های آنتی­اکسیدانی کاتالاز (CAT) گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و سوپراکسید دیسموتاز  (SOD)و ظرفیت تام آنتی­اکسیدانی (TAC) و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) مورد سنجش قرار گرفت. عصاره آبی چای سفیدباعث افرایش معنی­دار فعالیت آنزیم­های CAT، GPx وSOD و کاهش معنی‌دار MDA و افزایش TAC گردید (05/0>p). نتایج نشان داد که مصرف چای سفید با افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی و تقویت سیستم دفاع آنتی­اکسیدانی باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک می­گردد.
    کلید واژگان
    آرسنیک
    آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان
    استرس اکسیداتیو
    چای سفید

    شماره نشریه
    234
    تاریخ نشر
    2015-08-23
    1394-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران.
    گروه علوم پزشکی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران.

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_519293.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223123

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب