ارزیابی تأثیر مقایسهای غلظتهای مختلف عصاره هیدروالکلی بابونه بر کیفیت اسپرم منجمد-یخگشاییشده در قوچ
(ندگان)پدیدآور
دقیق کیا, حسینصادقی صادق آباد, فاطمهابراهیمی, مرضیهصمدیان, فرهادنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استرس اکسیداتیو بهوجودآمده در طول فرآیند انجماد-یخگشایی اسپرم باعث کاهش تحرک، زندهمانی، عملکردهای غشایی و در نهایت باروری سلولهای اسپرم میشود. هدف این مطالعه بررسی تأثیر عصاره گیاه بابونه بهعنوان آنتیاکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخگشاییشده قوچ بود. در این مطالعه از 5 رأس قوچ دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرمگیری شد و جهت از بین بردن اثرات فردی دامها، انزالها به نسبت مساوی باهم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه بابونه (صفر، 50، 66/66، 100، 200 میلیلیتر در دسیلیتر) به رقیقکننده بر پایه زرده تخممرغ-تریس افزوده شد. نمونهها بعد از طی مراحل سردسازی و پرشدن در پایوتها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. نتایج ارزیابی نشان داد که افزودن 66/66 میلیلیتر در دسیلیتر عصاره بابونه باعث بهبود معنیدار صفات تحرک کل، تحرک پیشرونده، سرعت در مسیر منحنی، سرعت در مسیر مستقیم، راستی مسیر طی شده، زندهمانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی بعد از فرآیند انجماد-یخگشایی نسبت به گروه شاهد و سایر گروههای تیماری شد (05/0p). همچنین افزودن 200 میلیلیتر در دسیلیتر عصاره بهطور معنیداری اثر منفی روی صفات تحرکی، زندهمانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی داشت (05/0p). استفاده از سطوح مختلف عصاره گیاه بابونه موجب کاهش معنیدار غلطت مالوندیآلدئید نسبت به گروه شاهد نشد ولی کاهش تولید مالوندیآلدئید در سطح 66/66 میلیلیتر در دسیلیتر نسبت به سطوح 100 و 200 میلیلیتر در دسیلیتر معنیدار بود.
کلید واژگان
استرس اکسیداتیواسپرم
بابونه
آنتیاکسیدان طبیعی
انجماد-یخگشایی
شماره نشریه
141تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزدانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران.
شاپا
2322-47462476-6984




